Υπογραφή μνημονίου από την Καλογήρου για προβολή των νησιών του Αιγαίου – Δεν αναφέρεται το κόστος και η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας αυτής

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων (Hellenic Film Office-HFO) προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας – όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου – για να προβληθούν συστηματικά και αποτελεσματικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να ενισχυθεί ποικιλότροπα η οικονομία τους.

Οι υπογραφές έπεσαν σήμερα το πρωί από την Χριστιάνα Καλογήρου και τον Πρόεδρο της Hellenic Film Office-HFO κ. Παναγιώτης Παπαχατζή.

Κατά την ταπεινή μας άποψη ακόμα μία λανθασμένη κίνηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και προσωπικά της Χριστιάνας Καλογήρου, αφού στο δελτίο τύπου που μας έστειλε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας και που σας παραθέτουμε αυτούσιο πιο κάτω, δεν μας ανακοινώνει κάποια εχέγγυα για την αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας και κυρίως δεν μας αναφέρει το κόστος το οποίο θα καλύψει η Περιφέρεια γι αυτή τη συνεργασία, εκτός από τις παροχές προς την συγκεκριμένη εταιρεία.

Γιατί όπως αναφέρει σε μία παράγραφο το δελτίο τύπου της Περιφέρειας “θα υπάρχει υποστήριξη και διευκόλυνση για την κάλυψη των αναγκών  διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, τη λήψη κατάλληλου εξοπλισμού, τη διαμονή, τη διατροφή, τις μεταφορές αλλά και για την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Οι υποστηρικτικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας θα πραγματοποιούνται από το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τουρισμού και των τμημάτων της στις Π.Ε. Λέσβου, Χίου και Σάμου σε συνεργασία με το Επαρχείο Λήμνου και Ικαρίας.”

Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει σχετικό έξοδο και για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Τώρα θα μας πείτε γιατί κάνουμε αυτό τον πρόλογο…

Γιατί πολύ απλά έχουμε μπουχτίσει να δημοσιεύουμε δελτία τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου που μιλούν για προβολές και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, με χρήματα να πετιούνται σε άσκοπες τουριστικές εκθέσεις και φιλοξενίες “blogers”, από τα οποία δεν υπήρξε ποτέ ένα θετικό αποτέλεσμα…

Θα προτιμούσαμε η Περιφέρεια να ξόδευε κάποια χρήματα για την φιλοξενία κάποιων σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, μέσω των οποίων θα γινόταν δωρεάν παγκόσμια προβολή.

Με αυτό τον τρόπο έγιναν γνωστά σε όλο τον πλανήτη κάποια Ελληνικά νησιά.

Οι τακτικές που ακολουθούνται μέχρι τώρα, είναι για να τσεπώνουν κάποιοι επιτήδειοι τα κονδύλια για την προβολή των νησιών – χωρίς να υιοθετούμε ότι συμβαίνει αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση – οι οποίοι έρχονται εδώ, κάνουν δωρεάν τις διακοπές τους, τρώνε, πίνουν, κοιμούνται και να μη πούμε τι άλλο κάνουν…

Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι να προβληθούν τα νησιά μας και η Λέσβος ιδιαίτερα, χωρίς να ξοδευτεί ούτε μισό ευρώ.

Προφανώς κάποιοι θέλουν να σπαταλούν τα χρήματα αριστερά και δεξιά και να γεμίζουν τις τσέπες ημετέρων ενώ τα νησιά του Αιγαίου σώζονται κάθε τουριστική περίοδο από τη γείτονα Τουρκία !!!

Αμφιβάλλει κανείς γι αυτό;

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου που μας έστειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προωθεί τη διασύνδεση των νησιών με τη διεθνή οπτικοακουστική βιομηχανία.

Ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο γυρίσματα αμερικανικής ταινίας στον Μόλυβο.

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για να προβληθούν συστηματικά και αποτελεσματικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να ενισχυθεί ποικιλότροπα η οικονομία τους, αποφάσισε τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων (Hellenic Film Office-HFO)».

 

Συγκεκριμένα σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Hellenic Film Office-HFO κ. Παναγιώτης Παπαχατζής, παρουσία αρμόδιων στελεχών της Περιφέρειας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να συνδεθούν με την παγκόσμια οπτικοακουστική βιομηχανία, προκειμένου να αναδειχθεί ο τόπος, οι φυσικές ομορφιές του και η ιστορικότητά του.

Η σχετική συμφωνία πιο αναλυτικά εμπεριέχει τους εξής στόχους:

  • Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών με σκοπό τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να μπορέσουν να μπουν στον “χάρτη” της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
  • Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως  την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
  • Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Προώθηση της εικόνας του Βορείου Αιγαίου.
  • Υποστήριξη και διευκόλυνση για την κάλυψη των αναγκών  διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, τη λήψη κατάλληλου εξοπλισμού, τη διαμονή, τη διατροφή, τις μεταφορές αλλά και για την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Οι υποστηρικτικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας θα πραγματοποιούνται από το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τουρισμού και των τμημάτων της στις Π.Ε. Λέσβου, Χίου και Σάμου σε συνεργασία με το Επαρχείο Λήμνου και Ικαρίας.

Ο πρόεδρος της Hellenic Film Office-HFO ανακοίνωσε την απόφαση να γυριστεί στον Μόλυβο η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους “ABOUT TIME”, με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Αμερικανίδα  ηθοποιό Heather Graham, σκηνοθέτη τον Michael Nickles, καθώς και  τον γνωστό Έλληνα ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη. Τα γυρίσματα της ταινίας προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Μέσω της ταινίας και της προβολής της σε διεθνή φεστιβάλ, κινηματογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, οι ομορφιές του νησιού της Λέσβου θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο συμβάλλοντας στη δημιουργία του brand name και στην ενίσχυση του τουρισμού και γενικότερα της τοπικής οικονομίας.

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα γιατί η Περιφέρειά μας συνδέεται με τη διεθνή οπτικοακουστική βιομηχανία και παραγωγή.

Έχει πολύ μεγάλη αξία για εμάς να αναδείξουμε τις υπέροχες ομορφιές του τόπου μας, να φτάσουν στην άκρη της γης, να βοηθήσουν τον τουρισμό μας και την τοπική μας οικονομία.

Χαίρομαι γιατί η εικόνα των νησιών μας θα ταξιδέψει στον κόσμο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο