Υπό κατάληψη το Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου μέχρι να έρθει δασκάλα – Τι απαντά στο LesvosNews.gr η Διευθύντρια της Α’ Βάθμιας

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου, εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικού από την Ε’ Τάξη.

Όπως πρώτοι είχαμε γράψει στο LesvosNews.gr, η δασκάλα της Ε’ Τάξης εδώ και αρκετές ημέρες δεν προσέρχεται στο σχολείο και οι μαθητές «μοιράζονται» σε άλλες τάξεις και δασκάλους, προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι γονείς των μαθητών ρώτησαν το διευθυντή του σχολείου για ποιο λόγο η δασκάλα απουσιάζει από τις υποχρεώσεις της και ο ίδιος τους απάντησε ότι έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών.

Ωστόσο οι γονείς των παιδιών επικοινώνησαν με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση, από όπου οι υπεύθυνοι τους δήλωσαν άγνοια για το θέμα και ότι δεν έχει ζητηθεί καμία άδεια εκ μέρους της δασκάλας.

Έτσι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προχώρησαν από σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών αναφέρουν:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

 Κατάληψη επ’ αόριστον στο Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου.

Το Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου από τις 15/01/2018 τελεί υπό κατάληψη εως ότου σταλεί δασκάλα που θα καλύψει την κενή θέση, που έχει προκύψει στην Ε’ Δημοτικού. Η απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία από την Γενική Συνέλευση του σώματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νηπιαγωγείου Μανταμάδου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επίλυση του θέματος.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Την ίδια ώρα η Διευθύντρια της Π.Ε. Λέσβου Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη, σε επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Συνάνη του διευκρίνισε ότι όντως η εκπαιδευτικός απουσιάζει από το Δημοτικό Σχολείο  Μανταμάδου με άδεια άνευ αποδοχών και έχει ζητηθεί η αναπλήρωσή της από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο