Υπάλληλοι στο ΚΥΤ Μόριας στο τομέα καθαριότητας: “Ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες”

Με επιστολή που έστειλε στον Γιάννη Συνάνη εργαζόμενος στο τομέα καθαριότητας στο ΚΥΤ Μόριας, καταγγέλλει τις τριτοκοσμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση εν όψη του επερχόμενου χειμώνα , ώστε να μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

“Κύριε Συνάνη καλησπέρα. Θα θέλαμε την βοήθεια σας. Είμαστε οι υπάλληλοι από την κοινωφελή εργασία από τον ΟΑΕΔ που δουλεύουμε στο ΚΥΤ Μόριας. Ήμασταν 8μηνα γίναμε 14μηνα. Το σημαντικό θέμα μας είναι ότι δεν έχουμε από το καλοκαίρι ένα χώρο να καθόμαστε. Καθόμαστε σε μία αποθήκη 1χ1 αγκαλιά με τα υλικά μας χλωρίνες σφουγγαρίστρες και σκουπίδια. Είναι ένα σιδερένιο κοτέτσι που προσπαθούμε με χαρτοκουτες και μουσαμάδες να καλύψουμε τα σώματα μας από το κρύο και τη βροχή. Σήμερα για παράδειγμα όπως και κάθε μέρα φτάνουμε στη δουλειά μας από της 7 παρά όλη μέρα μέχρι της 2 ψάχναμε ήλιο να ζεσταθούμε και να ξεκουραστούμε μετά από τη δουλειά μας. Ο κύριος διοικητής μας που ναι μεν προσπαθεί να μας κρατήσει περισσότερο καιρό στη δουλειά αλλά για ένα χώρο για το τομέα της καθαριότητας δεν θέλει η δεν μπορεί να βρει. Είμαστε υποχρεωμένοι να καθόμαστε μέσα στο κρύο και στη βροχή σαν τα αδέσποτα σκυλιά και κάνοντας το σταυρό μας να μην αρρωστήσουμε. Ήδη υπάλληλοι έχουν γαστρεντερίτιδα βήχα και φλέματα και πολλά άλλα. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν 25 και βάλε γραφεία να έχουν την απαίτηση να τα θέλουν καθαρά το πολύ σε μία ώρα να κάνουμε και εργασίες παράνομες όπως καθαριότητα ελαιώνα, κτήματα με μετανάστες χωρίς ασφάλεια και εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο και πολλά πολλά άλλα. Δεν έχουμε υπογράψει ποτέ καμία σύμβαση εργασίας μη γνωρίζοντας τα δικαιώματα μας. Εμείς οι υπάλληλοι στο ΚΥΤ Μόριας στο τομέα καθαριότητας ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Υπάρχει μόνο ένα γραφείο 500 με 700 μέτρα μακριά μέσα στο χώρο μας αλλά δεν είναι δυνατό να περπατάμε μέσα στη βροχή και στα χιόνια για να καθίσουμε κάπου ζεστά. Ο διοικητής μας ανακοίνωσε δεν υπάρχει χώρος για μας. Θα ήθελα να δημοσιευθεί το άρθρο και θα σας στείλουμε και φωτογραφίες αποδείξεις για όλα όσα περνάμε. Ευχαριστούμε.
Οι υπάλληλοι της καθαριότητας από τη κοινωφελή εργασία στο ΚΥΤ Μόριας. Έχουμε υποχρεώσεις αγαπάμε την δουλειά μας έχουμε και δικαιώματα. Ένα χώρο ζεστό. Και η δικιά μας ζωή είναι σημαντική.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο