Ξενοδόχοι της Λέσβου τα βλέπετε; Η Σάμος 68% αύξηση των Τούρκων τουριστών !!!

 tourkiko-plio-samos

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΟ 2016

ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 68%

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 

Καθώς μια πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος τελειώνει, αναλύοντας τα επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις 3 πύλες εισόδου της Σάμου, όπως εξ αρχής είχε διαφανεί,  προκύπτει μια πραγματικά εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων τουριστών που μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου είναι της τάξης του 68%. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το διπλασιασμό των επισκεπτών τον δύσκολο Ιούλιο καθώς και τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά :

«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Οι 30.000 και πλέον Τούρκοι επισκέπτες στο νησί μας είναι μια μεγάλη επιτυχία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η γενική τάση ήταν μείωση στους νησιωτικούς προορισμούς το 2016 . Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η επιτυχία οφείλεται στον αγώνα και τη προσπάθεια του Σαμιώτη επαγγελματία,  των τοπικών φορέων, των  κατοίκων γενικότερα. Η επιτυχής λειτουργία της νέας πύλης εισόδου  στο Καρλόβασι συνέβαλε καθοριστικά. Ως Περιφέρεια μαζί με τους φορείς του νησιού κάναμε όλο το χρόνο μια οργανωμένη και στοχευμένη προσπάθεια με μια σειρά από προωθητικές ενέργειες αλλά και με έξυπνη ηλεκτρονική προβολή, προτάσσοντας τα πλεονεκτήματα μας, έχοντας για το 2016 κύρια στόχευση την αγορά της Σμύρνης. Ήδη προετοιμάζουμε μεθοδικά την συνέχιση αυτής της προβολής για το 2017 με ακόμη πιο σύγχρονες δράσεις, αξιοποιώντας και το υλικό από τις χιλιάδες καταχωρήσεις των Τούρκων επισκεπτών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουμε συγκεντρώσει , αναθεωρώντας τους στόχους μας προς τα πάνω.

Θέλω  όμως να πω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο εάν το κράτος είχε κάνει το καθήκον του. Το ειδικό πρόγραμμα για τη χορήγηση visa εγκρίθηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχαν προηγηθεί έντονες διαμαρτυρίες. Οι αυξημένες απαιτήσεις που το νέο πρόγραμμα είχε, δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν γρήγορα λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές και τεράστια δυσφήμιση. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση φέτος έγκαιρα να φροντίσει για την πλήρη επάνδρωση και τον εξοπλισμό όλων των πυλών εισόδου.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο