Ξενοδόχοι της Λέσβου προς Μουζάλα: “Έλα εδώ να κουβεντιάσουμε ανοιχτά για τον τουρισμό μας…”

mousalas-mytilini

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κο ΜΟΥΖΑΛΑ

 ΚΟΙΝΟΠ.: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ

                    ΠΡΟΕΔΡΟ & ΜΕΛΗ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                    ΠΡΟΕΔΡΟ & ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΛΕΣΒΟΥ

                    Μ.Μ.Ε.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 5.1.2017                     Α.Π.1719

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συνάντησης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής (εδώ στη Μυτιλήνη) με τους τοπικούς παράγοντες και φορείς της Λέσβου.

Σχετ.:    α)Πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

β)Το από 22.12.2016/ΑΠ1717 ΥΠΟΜΝΗΜΑ της ΕΞΕΛ προς Βουλευτές ΠΒΑ & Ευρωβουλευτές, με κοινοποίησή του στον Υπουργό Μεταν/κής Πολιτικής, για κατάθεση επερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων.

γ)Την από Ιούλιο 2016 γνωμάτευση του ΚΕΕΛΠΝΟ που προτείνει το «ολοκληρωτικό κλείσιμο των Κέντρων Φιλοξενίας».

δ)Την Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου (ΕΕΔΑ), αναφερόμενη στις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης, σίτισης, υγιεινής, διαμονής και ιατρικής φροντίδας των φιλοξενουμένων.

ε)Το από 4.2.2016 Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ειδική κατάσταση στα νησιά.

στ)Την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 όπως κυρώθηκε το 1959.

ζ)Το από 15.6.2016/ΑΠ1603 Υπόμνημα της ΕΞΕΛ, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Επίτροπο Μετανάστευσης, Ευρωβουλευτές, Δ/νση Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Συνόρων

η)Το από 18.9.2015/ΑΠ1609, προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης.

θ)Την από 30.12.2016 γνωμοδότηση της 10μελούς Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, σχετικά με την ερμηνεία της από 18.3.2016 Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, αν επιτρέπεται ή απαγορεύεται η μεταφορά Μεταναστών – Προσφύγων απ’ τα  νησιά μας στη ν υπόλοιπη Ελλάδα.

ι)Τις φετινές (2016) μειώσεις των τουριστικών εισροών στη Λέσβο, κυρίως από:

                 -CHARTERS 65% και

– ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 65%

Με συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας και συρρίκνωση τζίρων και εισοδημάτων μέχρι και…..90%  καθώς και τις διαφαινόμενες αρνητικές προοπτικές και προβλέψεις των επόμενων ετών.

 

Κύριε Υπουργέ,

Τα Μέλη, το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΄Ενωσής μας, σας εύχονται Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.

Μ’ αφορμή πρόσφατη συνέντευξή σας στον Τύπο, σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών και της ολοένα επιδεινούμενης, προς το χειρότερο, κατάστασης, με τις δραματικές συνέπειές της, που βιώνουμε τόσο εμείς, όσο κι οι κατ’ ευφημισμόν «φιλοξενούμενοι» – όντες εγκλωβισμένοι και δεινοπαθούντες – καθώς και τα αρνητικά μηνύματα και προβλέψεις για τη νέα τουριστική περίοδο, σας προσκαλούμε εδώ στο νησί μας, προκειμένου όλοι μαζί (δίχως αποκλεισμούς), Βουλευτές, Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες, Φορείς κ.ά., μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων κι αντοχών της φέρουσάς μας ικανότητας, να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του προβλήματος και να συναποφασίσουμε, εμείς ως οικοδεσπότες, εσείς ως υπεύθυνη Πολιτική Ηγεσία, για το τι μέλει γενέσθαι από δω και πέρα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η προοπτική εξόδου μας απ’ τη σημερινή αρνητική συγκυρία και η αποκατάσταση ποιοτικής επιβίωσης / συνύπαρξης ντόπιων και «φιλοξενούμενων»,καθώς και να διατηρηθεί ο Τουριστικός χαρακτήρας του Προορισμού μας, αποκλείοντας οριστικά τη μετάλλαξή του σε Προσφυγικό ή ακόμα και πολύ χειρότερα, σε ….. Μεταναστευτικό (με Μετανάστες απ’ όλο τον κόσμο, ακόμα κι απ’ τη Νότια Αμερική).

Άλλωστε, αν η απόφαση των Κρατών Μελών της Ε.Ε., να κλείσουν τα σύνορά τους στις Προσφυγικές / Μεταναστευτικές ροές, εγκλωβίζοντάς τες στην Ελλάδα, ήταν και είναι άστοχη και μη συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες που αντιπροσωπεύει, πρακτική που καταδικάσθηκε τόσο απ’ την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο κι από Ευρωπαίους Αξιωματούχους, η εμμονή της Χώρας – Μάνας μας, να τους «εγκλωβίσει» εδώ στα νησιά – παιδιά της, μην επιμερίζοντάς τους, ως όφειλε, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ σ’ όλη τη Χώρα – βάσει του Εθνικού ποσοστού (~0,5%) κατανομής τους – μέχρι ν’ ανοίξουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα (κι επιμερισθούν με το Ευρωπαϊκό ποσοστό)  – μήπως και «δυσαρεστήσει» άλλους τουριστικότερους και …..πληθυσμιακά, οικονομικά και πολιτικά «ισχυρότερους» προορισμούς – επιεικώς κρίνεται ως απαράδεκτη και ίσως ….  «εθνικά επικίνδυνη».

Κατανοώντας τις «ανυπέρβλητες» δυσκολίες, που αντιμετωπίζετε στην άσκηση των καθηκόντων σας, ίσως και τις «άνωθεν» κι «έξωθεν» πιέσεις που υφίστασθε, είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεσθε τις αιτιάσεις και τους φόβους μας, συναντιλαμβανόμενος και τους επαπειλούμενους κινδύνους σε βάρος της Εθνικής μας υπόστασης και κυριαρχίας, στον ευαίσθητο γαιοπολιτικά χώρο μας και θ’ ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, αναμένοντας να ορίσετε ημερομηνία συνάντησής εδώ στη Μυτιλήνη, με το σύνολο των τοπικών Παραγόντων, Φορέων κι εκπροσώπων της Λέσβου.

 

Συν.: 9 (6 υπομνήματα, γνωμοδότηση, ψήφισμα Ε.Κ. & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ξενοδόχοι της Λέσβου προς Μουζάλα: “Έλα εδώ να κουβεντιάσουμε ανοιχτά για τον τουρισμό μας…””

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΟΛΥ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΡΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

Αφήστε ένα σχόλιο