Ξεκίνησαν οι καταβολές της οικονομικής ενίσχυσης για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Ξεκίνησαν οι καταβολές στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρών, για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δίνεται παράταση στα σωματεία που θέλουν να εγγραφούν ακόμη και τώρα στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:

Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα άθλημα, ορίζεται το ποσό των 2.500 €.
Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά 1.000 € ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.
Στο μεταξύ, πλησιάζουν τα 2.000 τα απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ (https://www.gga.gov.gr/mitroo).

Μέχρι και το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 5.555 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο εκ των οποίων:

5.231 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση
3.769 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (72,1%)
1.462 σωματεία αναμένεται να την ολοκληρώσουν (27,9%)
3.365 αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί (89,3%)
1.852 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα.
Επιπλέον, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’, 5357) η Υπουργική Απόφαση του κ. Αυγενάκη με την οποία παρατείνεται, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις 3.769 αιτήσεις σωματείων, που έχουν ήδη υποβληθεί.

Επίσης, έως τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα συγκεκριμένα σωματεία θα έχουν περιθώριο «θεραπείας», επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους, έως τις 22 Ιανουαρίου 2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο