Βρε πως δίνονται τα βραβεία !!! Λέσβος και Λαμπεντούζα το ίδιο… Βραβείο στον Δήμαρχο μας Σπύρο Γαληνό !!!

 

Να γελάμε ή να κλαίμε;

Η Λέσβος ισότιμη με τη Λαμπεντούζα !!!

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η Δήμαρχος της Λαμπεντούζα Giusi Nicolini μοιράστηκαν το Βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016 για την προσφορά τους στο μεταναστευτικό πρόβλημα !!!

Σε μία συγκυρία όπου οι μετανάστες ζουν μέσα σε σκηνές – καταψύκτες, με τις θερμοκρασίες του χιονιά να είναι κάτω από το μηδέν, ενώ την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Λέσβου είναι εκτεθειμένοι και αβοήθητοι, στο έλεος της κακοκαιρίας.

Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων, γίνεται αναφορά για την αυταπάρνηση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, να αγνοήσει τον κ. Σουλτς και τον κ. Τσίπρα που επισκέπτονταν το νησί μας και να πέσει μέσα στη θάλασσα να σώσει μετανάστες που κινδύνευαν.

Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των βραβείων αναφέρει τα εξής:

Το βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016 απονέμεται στους δύο δημάρχους Σπυρίδων Γαληνό, από τη Λέσβο, και Giusi Nicolini, από την Λαμπεντούζα, για την εμπνευσμένη ηγεσία τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της εποχής μας, σώζοντας χιλιάδες ζωές και δίνοντας ελπίδα και την πίστη για το μέλλον. 

Μαζί με τους συμπολίτες τους, ο Σπυρίδων Γαληνός και η Giusi Nicolini, στάθηκαν στο πλευρό των συνανθρώπων τους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την τρομοκρατία, και τη δυστυχία. Σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο και σκληρό κόσμο, οι άνθρωποι αυτοί τόνισαν μέσα από το έργο τους το γεγονός ότι η ανθρώπινη πρωτοβουλία είναι πιο σημαντική για την προστασία των ανθρώπων από τα ίδια τα σύνορα.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στη παλιά Βουλή της Σουηδίας, στις 30/1/2017, ανήμερα των γενεθλίων του δολοφονημένου Σουηδού πρωθυπουργού (που φέτος θα έκλεινε τα 90 χρόνια ζωής).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Βρε πως δίνονται τα βραβεία !!! Λέσβος και Λαμπεντούζα το ίδιο… Βραβείο στον Δήμαρχο μας Σπύρο Γαληνό !!!”

  1. Ε.Σπανοπουλος

    Αισχος ,χασκογελαει,παραπονεθηκε γραπτως στο Τσιπρα οτι απειλητε η ζωη του,δεν παραδειγματιζεται απο τους αλλους Δημαρχους,μας αλλαξε ριζικα τον καθημερινο τροπο ζωης μας,ψοφαει για παρελασεις κ μεγαλεια,σημερα που δεινοπαθουν λογω χιονια οι λαθρομεταναστες τους επισκευτηκε να δη ιδιοις ομασι τα προβληματα τους,αλλα οσοι τους αγαπους κονομανε στην πλατη τους,και αλλοι χανουν την ηρεμια τους

Αφήστε ένα σχόλιο