Βουλιάζουν τη Λέσβο… Τουαλέτες στο λιμάνι μπροστά στους καταπέλτες των επιβατικών πλοίων !!! (BINTEO)

Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!

Κάποιοι ανεγκέφαλοι φωστήρες, τοποθέτησαν για την εξυπηρέτηση των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν – αν ποτέ πάνε – στο αρματαγωγό “Λέσβος” που έχει δέσει στο επιβατικό λιμάνι 8 κινητές τουαλέτες !!!

Τις τοποθέτησαν εκεί όπου δένουν τα πλοία της γραμμής και όπου αποβιβάζονται και επιβιβάζονται οι επιβάτες.

Ασφαλώς και πρόκειται για μία ηλίθια απόφαση, αφού η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι της Μυτιλήνης, που είναι η βιτρίνα της πόλης μας, είναι αν μη τι άλλο ντροπιαστική.

Και να ήταν μόνο αυτό…

Δεν μπορούν οι ταξιδιώτες  – γυναίκες, παιδιά – να βρίσκονται μπροστά στη θέα μεταναστών να κάνουν την ανάγκη τους, ενίοτε με ανοιχτές τις πόρτες.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες που σας παραθέτουμε και σε λίγο αποκλειστικό βίντεο και δηλώσεις.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ενεργώντας ίσως για πρώτη φορά τόσο άμεσα, έστειλε επιστολή – καταπέλτη για το θέμα αυτό στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων και αποτυχημένο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, την παρακάτω επιστολή με θέμα την τοποθέτηση τουαλετών στον Λιμένα Μυτιλήνης.

Κύριε Υπουργέ,
Σήμερα το πρωί, ενημερώθηκα για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στο Λιμένα Μυτιλήνης, πλησίον του αρματαγωγού “Λέσβος”, το οποίο βρίσκεται εδώ για να φιλοξενήσει προσωρινά αιτούντες άσυλο, έπειτα από εντολή που προήλθε από το Υπουργείο σας, .
Δυστυχώς, ενώ αδυνατείτε να λειτουργήσετε αποτελεσματικά τον χώρο ευθύνης σας επιχειρείτε να επεκτείνετε και να συνεχίσετε την καταφανώς αποτυχημένη πολιτική σας με τραγικές συνέπειες για το νησί της Λέσβου. Ενώ προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξεφύγουμε από τις εικόνες του 2015, για τις οποίες ουδόλως ευθυνόμαστε,  φαίνεται ότι επιχειρείτε με τις ενέργειές σας  να δημιουργήσετε την ίδια κατάσταση για ακόμα μια φορά. Μάλιστα, εν αναμονή της νέας τουριστικής σεζόν και με την καθημερινή παρουσία εκπροσώπων του διεθνούς τύπου στο νησί μας, δεν διστάζετε εκβιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση να προβείτε σε μονομερείς ενέργειες που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το νησί της Λέσβου.
Έχω ήδη επισημάνει επανειλημμένα ότι η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η αποσυμφόρηση της Λέσβου και η διατήρηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των αιτούντων άσυλο από τις χειμερινές καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά επιλέξατε να αγνοήσετε τις λύσεις αυτές και να προβείτε σε έναν άνευ προηγουμένου ψυχολογικό εκβιασμό, ώστε να προωθήσετε την συγκεκριμένη πολιτική, η οποία οδηγεί σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όπως την μετατροπή του Λιμένα Μυτιλήνης σε πρόχειρο κέντρο φιλοξενίας, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη ενώ υπήρχε χρόνος για προγραμματισμό και δράση. Ενώ οι εικόνες που μεταφέρονται από το χώρο ευθύνης σας, το κέντρο της Μόριας, πλήττουν την Ελλάδα και τη Λέσβο και δικαιώνουν το αίτημά μας για άμεση αποσυμφόρηση, επιχειρείτε επιπλέον συμφόρηση.  Απτή απόδειξη του ορθού των επιχειρημάτων μας είναι  το Δημοτικό Κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, το οποίο αντιμετώπισε την κακοκαιρία με επιτυχία και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εκπροσωπώντας την κοινωνίας της Λέσβου και το σύνολο των τοπικών φορέων που έχουν τοποθετηθεί σχετικά, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι σε αυτό τον ψυχολογικό εκβιασμό, η κοινωνία της Λέσβου δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία περίπτωση. Ενέργειες που υποσκάπτουν την προσπάθεια της κοινωνίας μας να σταθεί ξανά στα πόδια της μας βρίσκουν μαζικά αντίθετους και θα αγωνιστούμε για το αναφαίρετο δικαίωμα της Λέσβου στην πρόοδο και την ευημερία. Ως εκ τούτου ζητώ την άμεση απομάκρυνση οποιονδήποτε εγκαταστάσεων από το εσωτερικό του Λιμένα Μυτιλήνης και την μεταφορά ενός ικανοποιητικού αριθμού αιτούντων άσυλο σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας ώστε επιτέλους να αποσυμφορηθεί το νησί της Λέσβου. 
Κύριε Υπουργέ,
Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι η δοκιμαζόμενη κοινωνική συνοχή ενός ακριτικού νησιού και το μέλλον τις τοπικής οικονομίας. Αναμένω τις δικές σας σχετικές ενέργειες ώστε να αποφευχθεί γενικότερη κοινωνική αναταραχή που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο Δήμαρχος Λέσβου
 Σπύρος Γαληνός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο