ΒΟΜΒΑ – Συνελήφθη ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Σαμιώτης για τις υποθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, 53 άτομα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου -Λήμνου, δανειολήπτες και άλλοι, αφού η δικαιοσύνη φαίνεται αποφασισμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι στην υπόθεση της τράπεζας και να στείλει στη φυλακή όσους την οδήγησαν με τα σκάνδαλα στην καταστροφή της και την οικονομική εξαθλίωση των μετόχων της.

Πριν μία εβδομάδα μάλιστα, συνελήφθη και είναι υπό κράτηση, ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Γιάννης Σαμιώτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  ο συλληφθείς ήταν από τους πρώτους που πέρασε το κατώφλι του Οικονομικού Εισαγγελέα και γι αυτό ξεκίνησε από αυτόν το αναμενόμενο μπαράζ συλλήψεων για την υπόθεση των σκανδάλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου -Λήμνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπεράσπιση του Γιάννη Σαμιώτη εξαντλεί κάθε νόμιμο δικαίωμα του πελάτη του, ώστε να πετύχει επί του παρόντος την αποφυλάκισή του, μέχρι ως ότου ολοκληρωθεί το έργο της δικαιοσύνης και οδηγηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι σε τακτική δικάσιμο που θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Για την ίδια υπόθεση και σε βαθμό κακουργήματος έχουν κατηγορηθεί κι άλλα άτομα, τα οποία δεν έχουν τεθεί υπό κράτηση, αλλά τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή έχουν καταβάλει χρηματικές εγγυήσεις, ενώ μέρα με την ημέρα αναμένονται και άλλες Εισαγγελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με κάποια στοιχεία της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Τράπεζα, ενώ είχαν δοθεί δάνεια ύψους 7.000.000 χωρίς να υπάρχουν ασφαλείς εγγυήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο