Βολές του Γιώργου Πάλλη κατά του Σπύρου Γαληνού για την κοπάνα του από τη σύσκεψη με τον Πουλάκη

Παρέμβαση του Γιώργου Πάλλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου της 9ης Μαΐου

             Κύριε Δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ανειλημμένες υποχρεώσεις μου επιβάλλουν να απουσιάζω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απογοήτευσή μου, ως βουλευτής Λέσβου και ως μέλος αυτού του Σώματος, για την απόφαση του Δημάρχου κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο νησί μας του Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών κ. Πουλάκη, να μην παραστεί και να μη συμμετάσχει εκπροσωπώντας τον Δήμο στη δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» στην οποία ο κ. Πουλάκης ήταν εισηγητής.

Κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, είχατε έγκαιρα ενημερωθεί για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών στη Λέσβο από τις 14.30 και μετά. Επίσης, σας προτάθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του στις 17.30, και κατόπιν δικής σας πρότασης συμφωνήθηκε αυτή να γίνει μετά το τέλος της δημόσιας συζήτησης, αφού θα έχουν ακουστεί και καταγραφεί όλες οι απόψεις. Η αιφνιδιαστική αλλαγή της στάσης σας μετά από μια συνάντηση που είχατε το μεσημέρι, και η καταγγελία σας για δήθεν «εξωθεσμική εκδήλωση», μόνον ερωτηματικά προκαλούν, δεδομένου μάλιστα ότι η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό κτήριο της πόλης μας, παρουσία του Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών, του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τ. υπουργού κ. Αθανασίου και με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, δεκάδων αιρετών εκπροσώπων και πλήθους πολιτών.

Γνωρίζατε πολύ καλά πως το βασικό θέμα της δημόσιας διαβούλευσης ήταν η αναμόρφωση του πλαισίου της αυτοδιοίκησης, πέρα και έξω από το χωροταξικό ζήτημα που προφανώς μας απασχολεί όλους. Και, δυστυχώς, αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση από τις δέκα οκτώ (18) που έχει συμμετάσχει ο κ. Πουλάκης ανά την Ελλάδα, που δεν παρευρέθηκε ο τοπικός Δήμαρχος. Κατά συνέπεια, δεν ακούστηκε κουβέντα από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τα σοβαρά ζητήματα που θίχτηκαν σε αυτή την πολύ επιτυχημένη διαβούλευση, στην οποία κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτές, για την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, για την απλή αναλογική, για τη λειτουργία των κοινοτήτων, κ.ά.. Η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε πέραν από τους γνωστούς τακτικισμούς που χαρακτήριζαν διαχρονικά τις συζητήσεις αυτές για την αναμόρφωση του αυτοδιοικητικού πλαισίου.

Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και του διαλόγου. Δυστυχώς, φαίνεται πως ο δικός σας δρόμος είναι ο δρόμος της υπεκφυγής και της μικροκομματικής πολιτικής που μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε σήμερα. Γνωρίζοντας πως οι θέσεις αυτές αλλά και η στάση σας δεν εκφράζουν όλες τι παρατάξεις και τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου, τους καλώ να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Με εκτίμηση προς όλες και όλους σας,

Γιώργος Πάλλης

 

                                                                           

 

                                                                                               

                                                                      

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο