ΒΙΝΤΕΟ – Κινηματογραφική “διάσωση” δύο γυναικών που κολυμπούσαν στα Βατερά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Όλα ήταν ήρεμα στην παραλία των Βατερών, όπου οι παραθεριστές απολάμβαναν τα ολογάλανα και κρύα νερά του Αιγαίου.

Ξαφνικά μία γυναικεία φωνή μέσα από τη θάλασσα, άρχισε απεγνωσμένα να καλεί σε βοήθεια.

Για καλή της τύχη, λίγο πιο πέρα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Λέσβου, έκαναν δωρεάν σεμινάρια σε παραθεριστές, για το πως μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που κινδυνεύουν να πνιγούν και πως να τους σώσουν.

Βλέπετε τα άτομα που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην Ελλάδα από πνιγμό είναι πάρα πολλά.

Αμέσως μέλη της Ομάδας Διάσωσης έσπευσαν με το φουσκωτό τους σκάφος και κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα από βέβαιο πνιγμό, μεταφέροντάς την με ασφάλεια στην παραλία, όπου της παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες.

Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και μία ακόμα γυναικεία φωνή καλούσε σε βοήθεια λίγα μόλις μέτρα από την ακτή.

Η ναυαγοσώστρια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πέφτει αμέσως με αυτοθυσία και σε λίγα μόνο λεπτά καταφέρνει να βγάλει στην παραλία σώα την γυναίκα η οποία είχε υποστεί κράμπα και δεν μπορούσε να κολυμπήσει.

Όμως μην ανησυχείτε…

Όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα σενάριο άσκησης με εθελοντές πρωταγωνιστές, στα πλαίσια των ενημερωτικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε διάφορους παραθεριστικούς τόπους της Λέσβου.

Φυσικά η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στον τόπο μας και στους κατοίκους της Λέσβου, όποτε και όταν χρειαστούν.

Η κάμερα του Lesvosnews.gr ήταν στα Βατερά και κατέγραψε τις “συγκλονιστικές” εικόνες από τη “διάσωση” των δύο γυναικών.

Αξίζει τον κόπο να το δείτε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο