ΤΩΡΑ – Απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία – Αύριο θα απελαθούν οικιοθελώς ακόμα 12 Σύριοι

UPDATE – ΩΡΑ 12:00

Πρόβλημα στη μεταφορά των μεταναστών από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί, αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 7 – 8 μποφόρ και το καταμαράν δεν ταξιδεύει με ανέμους πάνω από 6 μποφόρ.

Σε εξέλιξη διεργασίες για το αν θα περιμένουν να πέσει ο καιρός ή αν θα μετακινηθούν οι  μετανάστες το πλοίο “LESVOS” το οποίο είναι συμβατό και μπορεί να ταξιδέψει.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απέλασης 13 μεταναστών με το καταμαράν “NAZLI” από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί της Τουρκίας, σε εφαρμογή της απόφασης μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία, λόγω τον προβλημάτων που προέκυψαν και δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους.

Ανάμεσα στους 13 βρίσκονται και 7 σκληροπυρηνικοί, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, όπου σε καθημερινή βάση δημιουργούσαν επεισόδια και ταραχές.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα απελαθούν ακόμα 12 Σύριοι μετανάστες, οι οποίοι θέλησαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Η μεταφορά τους θα γίνει αεροπορικώς και θα μεταβούν στην Αττάλεια.

Η κατάσταση στη Μόρια εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη, με τους κρατούμενους να πλησιάζουν τους 4.000 και οι οποίοι σιγά – σιγά θα αφήνονται ελεύθεροι να κινούνται στη Λέσβο, χωρίς να μπορούν να φύγουν από το νησί, αφού το όριο των 25 ημερών κράτησης που υπάρχει, για να εκδοθεί ή όχι απόφαση για την παραχώρηση πολιτικού ασύλου, έχει περάσει για τους περισσότερους από τους κρατούμενους μετανάστες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

21 Άποψη για τα “ΤΩΡΑ – Απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία – Αύριο θα απελαθούν οικιοθελώς ακόμα 12 Σύριοι”

  1. […] με την τοπική ιστοσελίδα Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από τους μετανάστες ζήτησαν […]

  2. […] με πληροφορίες του lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν μόνοι τους να […]

Αφήστε ένα σχόλιο