Το “ΕΜΠΡΟΣ” καταρρέει… Η εφημερίδα της “Επικοινωνίας Αιγαίου Α.Ε.” δεν πουλάει πλέον ούτε 1.000 φύλλα

Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, έχουν βάλει ταφόπλακα σε χιλιάδες ειδησεογραφικές εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο.

Κι αυτό γιατί εκτός του ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες – ειδήσεις, ενημέρωση, πληροφορίες, ψυχαγωγία κλπ – είναι εντελώς δωρεάν, υπάρχει η απόλυτη αμεσότητα και η πολύπλευρη τεχνολογική πρόοδος, που σου προσφέρει εικόνα και ήχο σε χρόνο μηδέν από όλο τον κόσμο.

Φυσικό επόμενο ήταν να χτυπηθούν και τα τοπικά ΜΜΕ που έχουν έντυπες εκδόσεις.

Ανάμεσα σε αυτά και η τοπική εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” της ‘Επικοινωνίας Αιγαίου Α.Ε.” η οποία ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες αλλά η πορεία της έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό την κατιούσα.

Η εφημερίδα είχε για κάποιο χρονικό διάστημα περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και αναγνώστες.

Στην εταιρεία είχαν μπει αρκετά κεφάλαια από μετόχους, ενώ η εταιρεία είχε απορροφήσει και κονδύλια από επενδυτικά προγράμματα.

Σε όλα αυτά προστέθηκαν και αρκετές δουλειές – τυπογραφικές εργασίες κλπ – από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και άλλους Δημόσιους φορείς, οι οποίοι αποτελούσαν σημαντική βοήθεια στη στήριξη και επιβίωση της εταιρείας.

Όμως δεν έφταναν όλα αυτά για να συντηρηθεί το συγκρότημα της “Επικοινωνίας Αιγαίου Α.Ε.”

Έτσι προέκυψαν κάποια προβλήματα οικονομικής κυρίως φύσεως, που ανάγκασαν τη διοίκηση της εταιρείας να μειώσει το προσωπικό της και στο τέλος να πουλήσει και αρκετά τυπογραφικά μηχανήματα.

Έτσι πλέον η εφημερίδα τυπώνεται σε εξωτερικά τυπογραφεία, ενώ το μέλλον της διαγράφεται δυσοίωνο, αφού οι συνδρομητές της συνεχώς μειώνονται, με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πόροι των εισοδημάτων τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο