«Το Πνεύμα του Κρασιού» στη Λήμνο από 16 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΒΒΑΘΑ (2)

Μακραίωνο σύμβολο και θεϊκό δώρο, το κρασί εξαπλώθηκε στη λεκάνη της Μεσογείου, διεκδίκησε μια πρωταρχική θέση στις παραδόσεις, τις δοξασίες και τις λατρείες των λαών της, προσδιόρισε τον χώρο, τη γενικότερη διακίνηση αγαθών και ιδεών, και αναδείχθηκε σε ενοποιητικό και αναπόσπαστο στοιχείο των πολιτισμών της στο πέρασμα των αιώνων.

Η έκθεση «Wine Spirit / Το Πνεύμα του Κρασιού», μετά την πρώτη φιλοξενία στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (11 Μαΐου-30 Ιουνίου 2016), επισκέπτεται το νησί της Λήμνου, και συγκεκριμένα  τον  χώρο «Αποθήκη», στη Μύρινα, από τις 16 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου 2016 (εγκαίνια: Σάββατο 16 Ιουλίου, 21:00).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Χώρου Τέχνης Ώχρα Μπλε που βρίσκεται στην αγορά της Μύρινας, με την υποστήριξη των Δήμων Θεσσαλονίκης και Λήμνου, σε συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης πέρσι το καλοκαίρι “In Red” με αφορμή τα 100 χρόνια από την μάχη της Καλλίπολης. Η έκθεση επιχειρεί μέσα από τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών –μεταξύ των οποίων και καλλιτεχνών από τη Λήμνο- να συνδυάσει μ’ έναν πρωτότυπο, ευρηματικό και ευφάνταστο τρόπο, εθνογραφικές, γεωγραφικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και καθημερινές αναφορές, με κοινό άξονα το κρασί.

 

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά, αγγλικά). Το κρασί των εγκαινίων είναι χορηγία οινοποιείων της Λήμνου,, με την ευγενική υποστήριξη της Lemnos Wines Trails.

 Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: Βαβάτσης Γιώργος, Βούσουρας Ανδρέας, Γιανναδάκης Μανόλης, Δαμπασίνα Λυδία, Δεσποτέρη Ντίνα, Ελευθεριάδης Μάριος, Επιτρόπου Στέφανος, Θεοφυλάκτου Ελένη, Inkarnato Paolo, Καββαθά Αντιγόνη, Καρλαφτόπουλος Δημήτρης, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κομπατσιάρη Μαρία, Κοντέλλης Ανδρέας, Κοντοσφύρης Χάρης, Κοτούλας Απόστολος, Κωνσταντίνου Δέσποινα, Λιούκρας Σωτήρης, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μαυρίδης Έκτορας, Μακρή Τέτα, Μπλιάτκας Νικόλας, Μπονάτσου Ισμήνη, Ξαφοπούλου Αλεξία, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παπαδοπούλου Αγγελική, Πουλαντζά Νατάσσα, Σεπετζόγλου Νίκος, Σιατερλή Δήμητρα, Σφούνης Θωμάς, Τερζής Νίκος, Τσακίρης Γιώργος, Τσεριώνης Γιώργος, Χριστοφορίδου Ειρήνη.

Επιμέλεια

Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Inkarnato paolo

ΑΛΕΞΙΑ ΞΑΦΟΠΟΥΛΟΥ becoming 50X50 cm

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΒΑΤΣΗΣ 2

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΡΙΩΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΛΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΙΣΜΗΝΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ

ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Διόνυσος Λέων 70Χ100

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ 100χ80 εκ. Ο μικρός Θεός 201

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο