Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι της Λέσβου… Δεκάδες καταγγελίες για προβλήματα ύδρευσης σε πολλές περιοχές

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που διατυπώνονται με διάφορους τρόπους, για τα προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούν μέσα στο κατακαλόκαιρο τους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και τους επισκέπτες της που έχουν έρθει για διακοπές και που επιστρέφουν στα σπίτια τους με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προβλήματα στις αντλίες νερού – ένα φαινόμενο όχι καινούργιο τα τελευταία χρόνια – που λόγω της αυξημένης ροής του νερού δεν αντέχουν, με αποτέλεσμα να σταματά η ροή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να γίνεται η ύδρευση με μικρή ισχύ, ή με διακεκομμένο ωράριο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Καλλονή, όπου για περισσότερο από 20 ημέρες, οι κάτοικοί της στην κυριολεξία λένε το νερό νεράκι.

Ανάλογα είναι και τα προβλήματα στην Πλαγιά Πλωμαρίου αλλά και άλλων περιοχών.

Στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών τουρίστες εγκατέλειψαν ενοικιαζόμενο διαμέρισμα γιατί δεν είχε νερό.

Κατά τα άλλα θέλουμε τουρισμό…

Ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για το πρόβλημα της υδροδότησης:

“Θέλω να προσθέσω κάποια πράγματα σε αυτά που έγραψε ο Πρόεδρος της Δ.Κ Καλλονής σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες. Αν φταίει ο αντιδήμαρχος, να πάει σπίτι του.Αν φταίει ο πρόεδρος της Δ.Ε,να παραιτηθεί. Αν φταίει όμως ο εργολάβος ή όποιος άλλος έχει αρχικά την υποχρέωση να βγάλει μια ανακοίνωση και βέβαια να υποστεί και τις συνέπειες. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε μια ανεκτή ποιότητα ζωής για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. Με τεράστιες δυσκολίες. Δεν είναι δυνατόν να ακυρώνεται αυτή η προσπάθεια επειδή κάποιος δεν μπορεί να φτιάξει μια αντλία ή ένα μοτέρ εδώ και είκοσι μέρες. Σταματώ εδώ προς το παρόν. Θα επανέλθω ανάλογα με το τι θα πράξουν εκείνοι που πρέπει να πράξουν.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σχόλια των κατοίκων της περιοχής:

Μαρια Τσαλαγκα Το ποιος φταίει ο κόσμος δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου όμως το πρόβλημα είναι οτι καλοκαιριατικα με τόσο κοσμο στα χωρια να λέμε το νερό νεράκι.και να μην υπάρχη νερό να το καταλάβω αλλά να υπαρχουν αλλά προβλήματα τι να πω και το ποιο ωραίο να ρίχνεται ευθύνες ο ένας στον άλλον…ωραια πραγματα…μπράβο σας!!!!

Δημήτριος Βαλαβάνης Τόσο δύσκολο είναι το 2017 να λυθεί αυτό το θέμα; Αυτά είναι τα πραγματικά εργα υποδομής που θα πρέπει να γίνουν.

Rodopi Nikolara παντως 3 απο τις 6 ημερες που εμεινα αρχες Αυγουστου , δεν ειχαμε νερο! πρωτη φορα εδω και 50 χρονια!

nthoula Parmakelli Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη .!!!

oula Papanikolaou Όλο τον χρόνο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας οι εκεί επιχειρήσεις λένε το νερό νεράκι.Εδω και δέκα μέρες όμως δεν υπάρχει σταγόνα.Ενημερωσα ως ωφειλα τους υπεύθυνους.Τιποτα nathing nichts natha niente.Eκανα επί τόπου έρευνα που πάει το νερό.Παντου κομμένα και πεταμένα λάστιχα, νερό να ξεχηλιζει από αυτοσχέδια μαστορεματα.Μια κατάσταση που πραγματικά δεν χαρακτηρίζεται.Ακη Ιγνατη παρακαλώ πολύ κάντε επιτέλους κάτι γιαυτην την περιοχή.Καλλονη ονομάζεται.Ευχαριστω

Στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών τουρίστες εγκατέλειψαν ενοικιαζόμενο διαμέρισμα γιατί δεν είχε νερό:

Γιαννης τσιβγουλης Η ΠΕΡΙΟΧΉ ΣΚΆΛΑ ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ ΈΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΌ Η ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΆΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΝΕΡΟ .ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ. ΉΜΑΡΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

Και στον Σκόπελο τα ίδια…

Ελένη Αντωνίου Και στο σκοπελο 5ωρες χωρις νερο ερχ μαστε στο τοπο μας και δεν εχουμε νερο ΕΛΕΟΣ

Αναγνώστης του Lesvosnews.gr από την περιοχή της Πλαγιάς μας καταγγέλλει:

“Καλημέρα σας στέλνω αυτην τη καταγγελία για να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου αλλα και μιας μεγάλης μερίδας αν οχι όλης των χωριανών της πλαγιάς του Δήμου Πλωμαρίου. Καταρχάς η κοινότητα πλαγιάς και φυσικα ο πρόεδρος της ανύπαρκτος για σοβαρές υποθέσεις του χωριού και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτης ειναι η καθημερινή διακοπή ύδρευσης λόγου υποτιθέμενης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης,που ολο παραδόξως συμβαίνει καθε καλοκαίρι και ειδικά φέτος που πολλοί συγχωριανοί μας βρίσκονται άστεγοι λόγο του σεισμού.το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται μονο στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού της πλαγιάς,ενω πολλες φημες ακούγονται για το που τελικα πηγαίνει το νερο της πλαγιάς και το ποσο γνωρίζει τελικά ο “πρόεδρος” της πλαγιας. Οι διακοπές ύδρευσης γίνονται καθημερινά κσι σε ωρες αιχμής δλδ απο της 10 το πρωι μέχρι της 6-7 το απόγευμα,νομίζω ειναι ντροπη να συμβαίνουν αυτα στην εποχή του 2017. Σας παρακαλω αν γίνεται να δημοσιεύσετε τη εν λόγο καταγγελία ώστε να γινει γνωστό στους υπεύθυνους και στην τοπικη κοινωνια της Λέσβου ,ωστε να σταματήσει αυτη η ταλαιπωρία.Ευχαριστώ πολυ!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο