Το κοινό του Μανταμάδου αποθέωσε τους μαθητές του Γυμνασίου Γέρας» – Θερμά συγχαρητήρια προς τους μαθητές

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Μανταμάδου, όντας ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά προβλήματα, τους μαθητές του Γυμνασίου Γέρας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολύκεντρου Μανταμάδου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, η θεατρική παράσταση με τίτλο «θα νικήσει η ανθρωπιά… γιατί είμαστε άνθρωποι» το Σάββατο 6 Μαΐου.

Οι μαθητές-ηθοποιοί κατάφεραν ξεδιπλώνοντας το υποκριτικό τους ταλέντο και καταδικάζοντας τον εκφοβισμό, την εκμετάλλευση και την απανθρωπιά, να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης και δάκρυα στους παρευρισκόμενους, αποκομίζοντας θερμά συγχαρητήρια τόσο για τα ανθρωπιστικά μηνύματα που κατάφεραν να περάσουν με το έργο όσο και για το σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη παράσταση , την οικονομική ενίσχυση παιδιών του νησιού μας που νοσούν από τον καρκίνο.

Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Καρλάργαλης, ο οποίος, αφού συνεχάρη θερμά την συγγραφέα του έργου κα. Κατσούρη-Μαρμαρινού  και την διεύθυνση του Γυμνασίου Γέρας, τόνισε, «ότι τις δυσκολίες έχουμε μάθει να τις αντιμετωπίζουμε με την φιλία, την παρέα και την ανθρωπιά. Αυτό που βγάζουμε μέσα από την ψυχή μας είναι αυτό που μας βοηθά να ξεπεράσουμε, όποια δυσκολία έχουμε».

Οι μαθητές-ηθοποιοί μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Κατσούρη-Μαρμαρινού.

Τέλος το λόγο πήρε και εκπρόσωπος του συλλόγου καρκινοπαθών Λέσβου, ευχαριστώντας θερμά τους καθηγητές του Γυμνασίου Γέρας και τους μαθητές τονίζοντας ιδιαίτερα  την δράση αυτή του Γυμνασίου Γέρας που πρωτοπορεί σε μαθήματα ανθρωπισμού και πολιτισμού, μαθήματα που γίνονται σε ένα χωριό όπως ο Μανταμάδος, που έχει δώσει θαυμάσια δείγματα καλλιτεχνικής δημιουργικότητας.

Το εγκάρδιο χειροκρότημα και τα συγκινημένα μάτια δικαίωσαν τη συγγραφέα και φιλόλογο του Γυμνασίου Γέρας Κατσούρη- Μαρμαρινού  Ειρήνη, η οποία τόνισε ότι: «το κοινωνικό παράδειγμα της αλληλεγγύης στα μικρά αυτά παιδιά, που μας έχουν τόσο ανάγκη, είναι το πτυχίο μας και το βαρύ κληροδότημα που θα αφήσουμε στο παιδί που γεννιέται την ώρα που εμείς θα συναντάμε την ύλη απ’ την οποία δημιουργηθήκαμε και γινόμαστε  χώμα, νερό και αέρας. Δεν είμαστε αιώνιοι, ούτε έχουμε το δικαίωμα να παραμένουμε αιώνια αδιάφοροι».

Θα νικήσει τελικά η ανθρωπιά γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο