Το Genius Real Estate σας συμβουλεύει… Επενδύστε σε ακίνητα

genius-reale-estate-11

Άρθρο του Μιχάλη Παπούκα –  * Ιδιοκτήτης του Genius Real Estate

Η γη είναι σταθερή αξία, έλεγαν οι παππούδες μας, η γη δεν μετακινείται, δεν χάνεται, δεν καταστρέφεται!

Με τα χρόνια η άποψη αυτή πέρασε και στα οικοδομήματα!
Το σπίτι αντικατέστησε το κομμάτι γης ως προς την σταθερότητα της επένδυσης!
Γιατί όμως να επενδύσετε τα χρήματά σας σε ακίνητα;
Και γιατί όχι σε κάποιο πιο σύνηθες επενδυτικό προϊόν όπως ο χρυσός;
Γιατί Ο χρυσός δεν αποφέρει τόκους…
Γιατί Η μεταφορά του είναι μια επικίνδυνη υπόθεση
Ενώ Η αξία του υπόκειται σε μεγάλες διακυμάνσεις.
Επίσης Ο χρυσός μπορεί να εντοπιστεί εύκολα με ανιχνευτές μετάλλων και να κλαπεί.

Ή σε Μετοχές…
Ακούγεται δελεαστικό, όμως η αγορά μετοχών δεν είναι ένας σύντομος δρόμος προς τον πλούτο στρωμένος με ροδοπέταλα.
Η νοοτροπία του επενδυτή σε μετοχές είναι << εύκολος πλούτος σε μια νύχτα>>
Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εικόνας εύκολου κέρδους που απέχει κατά πολύ απ’ την πραγματικότητα.
Η αγορά μιας μετοχής δεν δίνει σύντομα τα επιθυμητά στον επενδυτή κέρδη με αποτέλεσμα να επιλέγονται επιπόλαιες και ζημιογόνες πωλήσεις.
Η τιμή μιας μετοχής δεν είναι ποτέ σταθερή αλλά κυμαίνεται ανάλογα με τις συνθήκες της εκάστοτε αγοράς χαρακτηρίζοντας έτσι το χρηματιστήριο σαν μια επενδυτική κίνηση με πολύ μεγάλο ρίσκο.

Εναλλακτικές επενδύσεις όπως Καταθέσεις και ομόλογα, που είχαν μεγάλη πέραση στο παρελθόν, με τα σημερινά επιτόκια και μετά το κούρεμα, που υπέστησαν οι καταθέσεις στην Κύπρο και τα ομόλογα στην Ελλάδα, αυτή η επένδυση δεν είναι η πλέον ασφαλής ούτε αποδοτική.

Γιατί ακίνητα
1.Έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν κέρδος μακροπρόθεσμα.
2.Το κόστος συντήρησης είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα ετήσια έσοδα !
3. Σε περίπτωση μεγάλης οικονομικής ανάγκης αποτελούν δικλείδες ασφαλείας για τον ιδιοκτήτη διότι αποφέρουν άμεσα χρήματα με την πώλησή τους.
4. Ακόμα και σε περίπτωση μη αξιοποίησής τους το κόστος της κατοχής τους είναι πολύ μικρό.
5. Στην Ελληνική αγορά οι τιμές υποχωρούν τα τελευταία χρόνια στοιχείο που καθιστά την αγορά ακινήτου μια καλή οικονομική επένδυση.
6. Το χρέος που αφορά απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία (ακριβά αυτοκίνητα, σκάφη, κλπ) είναι βαρύ. Αντίθετα, το χρέος που αφορά ακίνητα, αφορά περιουσιακά στοιχεία με ανοδική αξία, είναι ευπρόσδεκτο γιατί ενώ το ποσό του χρέους θα παραμένει σταθερό, η αξία του περιουσιακού στοιχείου θα αυξάνεται.
7. Η πιθανότητα καταστροφής του ακινήτου και κατ΄ επέκταση η οικονομική ζημία του ιδιοκτήτη μειώνονται στο ελάχιστο με την ασφάλιση του ακινήτου σε μια καταξιωμένη ασφαλιστική εταιρεία.

ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

Γιατί να επενδύσω σε ένα ακίνητο τη στιγμή που η αξία του σε μερικά χρόνια μπορεί να πέσει κάτω απ την τιμή που το έχω αγοράσει;

Γιατί με τη σωστή αξιοποίηση του ακινήτου μπορεί να μου αποφέρει έσοδα που όχι μόνο θα μπορέσω να πετύχω άμεση απόσβεση των χρημάτων που επένδυσα αλλά και θα μπορέσω να εξασφαλίσω μόνιμες οικονομικές απολαβές.

Η οικονομική κρίση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά αλλά και νέες ευκαιρίες μέσα από διαφορετικές επενδυτικές οπτικές που πραγματικά αξίζει να μελετήσουμε.

 

Genius Real Estate

Ψάχνετε σπίτι, εξοχικό ή γραφείο;
Θέλετε να βρείτε αξιόπιστο ενοικιαστή για το σπίτι σας;

Θέλετε να πουλήσετε επιτέλους εκείνο το οικόπεδο που κληρονομήσατε?

Η Genius  έχει τη λύση!
Η Genius REAL Estate, μια κτηματομεσητική εταιρία που ιδρύθηκε στη Λέσβο το 2010 και κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να κατακτήσει ολόκληρη την αγορά του νησιού, κάνει τώρα τα πρώτα βήματά της επεκτείνοντας το έργο της και στην Αθήνα.
Το νέο μας γραφείο που βρίσκεται στα βόρεια Προάστια της Αθήνας αναλαμβάνει αγοραπωλησίες, μισθώσεις ακινήτων αλλά και πολλές ακόμα υπηρεσίες που αποσκοπούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών μας.
Η αξιοπιστία των συναλλαγών μας , η ευελιξία στα εκάστοτε δεδομένα στην μίσθωση ή στην αγορά ακινήτων είναι οι λόγοι που θα σας οδηγήσουν να εμπιστευτείτε εμάς στην ανάθεση της προσφοράς του ακινήτου σας.
H Genius Real Estate με το πελατολόγιό της αλλά και με την τεράστια γκάμα ακινήτων όπως οικόπεδα,

μονοκατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους και γραφεία, Υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες!

Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε:
1. Την αγορά, πώληση ή μίσθωση κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων.

  1. Την εκτίμηση ακίνητης περιούσιας με επιστημονικές και σύγχρονες μεθόδους συλλογής και αξιολόγησης συγκριτικών στοιχείων
    3.Τεχνικές συμβουλές , μελέτες ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων
    4. Την έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης.

Η Εταιρία μας, με το άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό που διαθέτει μπορεί να παρέχει στους πελάτες της συμβουλές παντός είδους που αφορούν νομικά και τεχνικά θέματα και τρόπους προώθησης των ακινήτων σας που αναλαμβάνουμε να διαφημίσουμε στα Ελληνικά και διεθνή site με τα οποία συνεργαζόμαστε.
Η Φιλοσοφία της Genius Real Estate

Aναγνωρίζοντας ότι οι συναλλαγές ακινήτων είναι πολύ σημαντικές, τους αποδίδει τη δέουσα σημασία, ανταποκρίνεται με συνέπεια και υπευθυνότητα σε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη του αγοραστή ή του πωλητή, και φροντίζει να παρέχει υψηλής ποιότητας κτηματομεσιτικές υπηρεσίες.

Για την εταιρεία, πρωταρχικός σκοπός είναι η ικανοποίηση του πελάτη. Και με γνώμονα αυτή προσφέρει το καλύτερο στην αγορά!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο