Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

 

 

metanastes-poreia-8816

“ΚΑΛΕΣΜΑ

Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών, μετά την υπογραφή της απάνθρωπης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας στις 20/3/2016 και του επακόλουθου εγκλωβισμού τους στο νησί μας, η οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που αυτή δημιουργεί,  αποτέλεσαν  στον τόπο μας άριστο υπόστρωμα για την επανεμφάνιση σκοταδιστικών αντιλήψεων.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία και συντονισμό με ακροδεξιούς κύκλους και παραδημοσιογραφικά κέντρα επιχειρούν να βγουν στο προσκήνιο και να σπείρουν το μίσος και τη διχόνοια στο νησί μας.

Και όλα αυτά, την ώρα που μισθοί και συντάξεις κόβονται, τα σχολειά δεν έχουν εκπαιδευτικούς και κλινικές στο νοσοκομείο έχουν κλείσει. Είναι μια συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος φέρνει τη κρίση, ποιος φέρνει τουρισμό χωρίς απασχόληση και με μαύρη και απλήρωτη εργασία, ποιος κλέβει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ποιος φταίει για την ανεργία. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στοχοποϊούν τους πρόσφυγες για να την βγάλουν καθαρή, οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκαρχαρίες,  για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους παρά τη κρίση. Φοράνε τον μανδύα του πατριώτη και στήνουν προβοκάτσιες με τις σημαίες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων για να αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την φτώχεια και την εξαθλίωση.

afisa1

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν για το ποιος φταίει  για την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε τις δουλειές και τις συντάξεις μας  από τις περικοπές των μνημονίων και τα κλεισίματα επιχειρήσεων.

Γνωρίζουμε καλά ότι αυτοί που επιχειρούν άλλοτε με το μανδύα του «πατριώτη» άλλοτε του «ισλαμοφοβικού» να σπείρουν το μίσος και το φανατισμό έχουν συχνά και άλλα κίνητρα.  Θέλουν απλά την «ιδιοκτησία»  της πατρίδας για να εξασφαλίσουν οικονομικές απολαβές. Ποια ήταν η πατριωτική τους  θέση στο ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, νερού ,ενέργειας και όλων των υποδομών της χώρας , πότε κάλεσαν σε κινητοποίηση για αυτά; Πόσες πορείες έκαναν όταν απολύονταν εκπαιδευτικοί , σχολικοί  φύλακες, δημοτικοί υπάλληλοι ,όταν έκλειναν την ΕΡΤ;  Πως μπορεί να είναι πατριώτες οι γνωστοί οπαδοί της Χούντας που παρέδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους και των ταγμάτων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής;

Οι πολίτες της Λέσβου δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι ιδέες αυτές να εισχωρήσουν στην κοινωνία και στα σχολεία, με τη μία ή την άλλη μορφή και να δηλητηριάσουν τις ψυχές των παιδιών. Ο σεβασμός στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας- που σήμερα διακυβεύεται – κατακτιέται μόνο με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας.

Προφανώς όμως η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ρατσισμού-φασισμού, περνά μέσα από την αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, η οποία γεννά αποκλεισμούς, φτώχεια και ανασφάλεια, φαινόμενα που επιτείνονται όσο εφαρμόζονται στην κοινωνία

Συντονισμένα και ενωτικά δίνουμε το «παρών» στην υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και στην απομόνωση όλων αυτών που επιχειρούν τώρα τελευταία να «αμαυρώσουν» την εικόνα του νησιού μας, ως το νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Η εγρήγορση της κοινωνίας , η ενημέρωσή της και η σταθερή προσήλωσή της στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης μπορούν να είναι οδηγός για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Λέσβου να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να δώσουμε τη μάχη για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα Hotspot, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η Λέσβος έγινε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!”

afisa2

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

ΩΡΑ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Συμμετέχουν και καλούν:

Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΛΕΣΒΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

ΠΟΕΣΥ

ΕΣΗΕΠΗΝ

ΣΕΜΜΕΛ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΚΕΕΡΦΑ

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ¨Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ¨

¨ΑΓΚΑΛΙΑ¨

Κ.Π. «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο