Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο ΚΕΠ Καλλονής η παρουσίαση για “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”

allilegioi-gia-olous

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο ΚΕΠ Καλλονής θα γίνει η παρουσίαση του σχεδίου νόμου για την “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”.

Στόχοι του νέου νομοσχεδίου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση  και το επεξεργάστηκε το Υπουργείο Εργασίας,  είναι :

 

  • η διάχυση του παραδείγματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας σε όλους τους δυνατούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας
  • η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα στηρίζει και θα ενισχύει τα συνεταιριστικά παραγωγικά εγχειρήματα
  • καθώς και ο καθορισμός και η ανάδειξη της συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας.

Με το εν λόγο νομοσχέδιο που σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας όπως και οι δραστηριότητες του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, η σύσταση και λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και των Συνεταιρισμών Εργαζομένων. Τίθενται επίσης οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν υφιστάμενοι συνεταιρισμοί για να καταστούν «Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας».

Στα πλαίσια αυτά,  η ομάδα της “αλληλεγγύης για όλους” Λέσβου θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης στις 27 Ιουλίου συζήτηση επί του νομοσχεδίου

Στην παρουσίαση καλούνται  υφιστάμενα  συνεταιριστικά εγχειρήματα ( ΚΟΙΝΣΕΠ, αγροτικοί και γυναικείοι συνεταιρισμοί ) , πολιτιστικές και άλλες συλλογικότητες. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται  σε όλους και όλες που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στην καλύτερη επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Η ομάδα Λέσβου της «Αλληλεγγύης για όλους»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

9 Άποψη για τα “Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο ΚΕΠ Καλλονής η παρουσίαση για “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία””

Αφήστε ένα σχόλιο