Κοσμοσυρροή αναμένεται σήμερα Κυριακή στη “14η Γιορτή Κάστανου” στην Αγιάσο… Ευκαιρία για εκδρομή

Με πυρετώδεις ρυθμούς ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της Οργανωτικής Επιτροπής για τη διοργάνωση της φετινής 14ης Γιορτής Κάστανου στην Αγιάσο και όλα είναι έτοιμα!

Αύριο Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Όλυμπος» Αγιάσου και άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς (Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, Σύλλογος Εμπόρων – Επαγγελματοβιοτεχνών «Ο Ερμής» Αγιάσου, Αναγνωστήριο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Αγιάσου, Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου) , συνδιοργανώνουν για άλλη μια χρονιά την καστανογιορτή, που προσελκύει χιλιάδες ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Από το πρωί θα ανάψουν στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες και στα καζάνια για το βράσιμο και το ψήσιμο των κάστανων, που θα προφέρονται στον κόσμο μαζί με ούζο και κρασί.

Το μεσημέρι από την Πλατεία Δημαρχείου θα ξεκινήσουν δυο ομάδες περιπατητών που θα κάνουν δυο διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές στα λιθόστρωτα μονοπάτια (πατουμένις) του καστανιώνα.

Στην Πλατεία Αγοράς και στα γραφικά καλντερίμια του χωριού θα πουλιούνται εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Στα ταβερνάκια του χωριού σάς περιμένουν σπάνιες λιχουδιές και γαστριμαργικές απολαύσεις.

Πηγαίνετε να χαρείτε τις ομορφιές της πανέμορφης φθινοπωρινής φύσης!

Μπορείτε μάλιστα να συνδυάσετε την εκδρομή σας και με μία στάση στην “ΑΝΑΤΟΛΗ” της Καρίνης.

Εκεί θα βρείτε καλό φαγητό, θα πιείτε τον καφέ σας και οι μπόμπιρες θα διασκεδάσουν στην παιδική χαρά που βρίσκεται στον καταπράσινο κήπο του καταστήματος.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο