Τι συμβαίνει στο Βόρειο Αιγαίο; Γιατί το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κάνει ενημέρωση για το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Ενημέρωση του πληθυσμού στο Β. Αιγαίο  γα την HIV λοίμωξη

Το  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  θα υλοποιήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγωγής και προαγωγής υγείας με στόχο την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος) σχετικά με τους κινδύνους της HIV λοίμωξης  καθώς και τους τρόπους προστασίας από τον HIV/AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα(ΣΜΝ).

Η υλοποίηση του προγράμματος, η οποία απευθύνεται σε νέους,  μαθητές, σε στελέχη Ένοπλων Δυνάμεων , Σωμάτων  Ασφαλείας και Λιμενικού,  βασίζεται στις ενημερωτικές-διαδραστικές ομιλίες, στη διανομή κατάλληλων ενημερωτικών φυλλαδίων σε χώρους που  συχνάζουν νέοι και στη σταθερή παρουσία κινητής μονάδας,  όπου θα δίνεται  η δυνατότητα προσωπικής, ανώνυμης και εμπιστευτικής ενημέρωσης στον πληθυσμό για θέματα που σχετίζονται με HIV/AIDS και τα ΣΜΝ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στη Μυτιλήνη από την Τρίτη   30/5/2017  έως και  την Τρίτη 6/6/2017, θα συνεχιστεί στη Σάμο από την Τετάρτη 14/6/2017 έως και το Σάββατο 17/6/2015 και θα ολοκληρωθεί στη Xίο , όπου το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα βρίσκεται εκεί από την Τετάρτη 21/6/2017 έως και την Τετάρτη 28/6/2017.

 Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο