Σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου το συλλαλητήριο του ΠΕΚ για μισθούς και συντάξεις

pek-plateia-sapfous

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  Τα συνεχόμενα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου υλοποιώντας πιστά τις κατευθύνσεις και τους σχεδιασμούς της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των μονοπωλίων, έχουν σαν αποτέλεσμα να οδηγούν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους και τους νέους προς την εξαθλίωση. Τα βάρβαρα αυτά μέτρα που βασανίζουν το λαό έχουν σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση της ανεργίας, την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα με συνθήκες «γαλέρας» και μισθούς της τάξης των 400 ευρώ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!

 Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε, να οργανώσουμε μέσα από τα σωματεία, μέσα από το ταξικό κίνημα, το μέτωπο ενάντια στους μεγαλοεργοδότες, στους καπιταλιστές που μας θέλουν φτηνό – ευέλικτο δυναμικό χωρίς δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. που συνεχίζουν να ματώνουν το λαό, που εντείνουν την επίθεση τους στα εργασιακά έχοντας σαν στόχο την παραπέρα μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών. Σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς τους αντιπαραθέτουμε τον δικό μας σχεδιασμό, τα δικά μας αιτήματα.

Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!

Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας!

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης συμμετέχει στο συλλαλητήριο

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουν τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 7.00 μ.μ., στην Πλατεία Σαπφούς, μαζί με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου και τα εργατικά ταξικά σωματεία που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Οι εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν με «μπλοκάκι», με ατομική σύμβαση, μέσα από εργολάβους, οι άνεργες που ψάχνουν μεροκάματο στα προγράμματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια, οι αγρότισσες και οι αυτοαπασχολούμενες που μένουν ανασφάλιστες καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι: Το «ξήλωμα» των Συλλογικών Συμβάσεων και οι ανεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι σημαίνουν χτύπημα στο μισθό και το μεροκάματο, «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, καταδίωξη της μητρότητας, απουσία ακόμα και της παραμικρής προστασίας για τις περιόδους της ανεργίας.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να αναπληρώνουν τις βαριές απώλειες των τελευταίων χρόνων, παλεύουμε για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ο ένας μετά τον άλλο οικοδομούν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς και τα παιδιά μας.

Μυτιλήνη 15/10/2016

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο