Θα ήθελες να προσφέρεις φιλοξενία και φροντίδα σε ένα ασυνόδευτο παιδί που βρίσκεται μόνο του στην Ελλάδα;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στην Ελλάδα έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί από αυτούς αυξάνεται συνεχώς, η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες διενεργούν την προβλεπόμενη από το Νόμο κοινωνική έρευνα, ξεκίνησε να εφαρμόζει πρόγραμμα αναδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί στα παιδιά αυτά η ευκαιρία να αναπτυχθούν ψυχοκινητικά και συναισθηματικά στο πλαίσιο ενός ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος, ικανού να τους προσφέρει την αποκλειστική φροντίδα, την αγάπη και τα ερεθίσματα που κάθε παιδί έχει ανάγκη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα υιοθεσίας, αλλά πρόγραμμα μέσω του οποίου η ανάδοχη οικογένεια αναλαμβάνει τη βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη φιλοξενία ενός παιδιού, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΜΕΤΑδραση αναζητά ως συνεργάτες οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός ασυνόδευτου ανηλίκου.

Μάθε για το Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στα γραφεία μας στον Ταύρο (25ης Μαρτίου 7, 1ος όροφος) την πρώτη και την τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα, στις 16:00-17:00.
Δήλωσε συμμετοχή ή ζήτησε περισσότερες πληροφορίες
στα τηλέφωνα 2141008700 και 2141008717 ή στο mail: foster@metadrasi.org

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο