Τετάρτη και Σαββάτο… Δράσεις ενάντια στον πόλεμο το ρατσισμό το φασισμό και την φτώχεια

Το Σάββατο, 18 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης, και  σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας:
 • Για να κλείσει τώρα το στρατόπεδο της Μόριας
 • Για να σταματήσουν όλες οι απελάσεις.
 • Για να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας.
 • Για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό.
 • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους
 • Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση
 • Για να σταματήσει ο πόλεμος
 • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας
 • Ενάντια στον ρατσισμό και στο φασισμό, στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που γεννούν την φτώχεια και την εξαθλίωση

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων, οι πρόσφυγες παραμένουν  εγκλωβισμένοι και απομονωμένοι,  στεγάζονται σε απάνθρωπα στρατόπεδα, υποφέρουν από το κρύο, σιτίζονται με άθλια γεύματα που τους μοιράζουν χρυσοπληρωμένες ΜΚΟ, δεν έχουν ζεστό νερό, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν,  στερούνται το δικαίωμα στο άσυλο. Τα παιδιά  δεν μπορούν να πάνε σχολείο το πρωί σαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Πάνω από 60.000 άνθρωποι περιμένουν για να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο ή μετεγκατάσταση, όμηροι μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων και να απομονώνουν κάθε φωνή ρατσισμού και φασισμού γιατί η υπεράσπιση τους είναι υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι υπεράσπιση του φτωχού και του διωγμένου, είναι αντίσταση στην βαρβαρότητα αυτών που κλείνουν τα σύνορα και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ασφυξία των πολέμων. Γιατί οι πολιτικές που έσπρωξαν τους πρόσφυγες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, καταδικάζουν και τους περισσότερους από μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στη συνεχή αβεβαιότητα για την επιβίωσή μας, στην διαρκή ανασφάλεια για την ειρήνη και στη δική μας περιοχή.

 

 • Η κυβέρνηση εκβιάζει τους πρόσφυγες ότι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να είναι με σκυμμένο κεφάλι γιατί είναι «φιλοξενούμενοι», ενώ συκοφαντεί την αλληλεγγύη και κατηγορεί όποιον συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους πως τους υποκινεί σε εξέγερση και «παράνομες» ενέργειες. Την ίδια ώρα ζητάει μεγαλύτερη αυστηρότητα στην τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ετοιμάζει νέα κλειστά στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες από συγκεκριμένες χώρες καταγωγής και για όσους θεωρηθεί ότι παραβαίνουν τους κανόνες. Μοιράζει αμέτρητα χρήματα σε ΜΚΟ ενώ οι ανάγκες για σίτιση, στέγαση και περίθαλψη δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο. Τους στερεί το δικαιώματα στην εκπαίδευση και την υγεία. Απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις ασύλου.

 

·Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της και με την στήριξη της κυβέρνησης βάζει στο παιχνίδι την πολεμική συμμορία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με διακηρυγμένο στόχο τη μείωση των προσφυγικών ροών . Θεωρεί όλους τους πρόσφυγες παράνομους και δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν.Επιστρέφει μαζικά πρόσφυγες στην Τουρκία, τη χώρα των μαζικών απελάσεων, του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων. Τους στέλνει πίσω στις εμπόλεμες περιοχές και σε χώρες που δεν παρέχουν καμία προστασία γι αυτούς, όπως η Λιβύη. Τους αναγκάζει να διαλέγουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να φτάσουν στον προορισμό τους. Αν τελικά καταφέρουν μέσα από αυτές τις επικίνδυνες διαδρομές να φτάσουν σε μια χώρα της ΕΕ, θα επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα με βάση τη Συμφωνία του Δουβλίνου.

 

Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα των προσφύγων για ζωή και αξιοπρέπεια.

Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που σπέρνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη στην Πλατεία Σαπφούς στις 12:00 με αποφάσεις των σωματείων σας.

 

 • Για την συμμετοχή των προσφύγων & μεταναστών στην πορεία έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια με λεωφορεία για την μετακίνηση τους από την Μόρια και το Καρά ΤΕΠΕ. Στο τέλος της πορείας στην πλατεία Σαπφούς θα υπάρχει δωρεάν φαγητό για όλους/ες από τον ‘’Άλλο άνθρωπο’’

 

Την Τετάρτη 15/03 στις 18:30 στο ξενοδοχείο ”Λέσβιον” σας καλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση του Συντονισμού Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτκό με θέμα ‘’Ενα χρόνο μετά τη συμφωνία ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, πρόσφυγες και ντόπιοι παλεύουμε για την κατάργησή της’’.

Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό

e_mail: syntprosflesvou@gmail.com

 

Ε.Σ.Υ. Λέσβου: “Συμμετέχουμε στις δράσεις ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό, το φασισμό και την φτώχεια”

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο «Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό, το φασισμό και την φτώχεια. Συγκεκριμένα συμμετέχει:

Στην εκδήλωση με θέμα ‘’Ενα χρόνο μετά την συμφωνία ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, πρόσφυγες και ντόπιοι παλεύουμε για την κατάργησή της’’ την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 18:30 στο Ξενοδοχείο Λέσβιον.

Στην διαδήλωση στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας, στις 18 Μάρτη στην Πλατεία Σαπφούς στις 12:00.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο