Τελικά είπε αλήθεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Γιάννη Συνάνη για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Συνάνης ρώτησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, αν είχε φέρει στις αποσκευές του κάτι για τη Λέσβο και ο Υπουργός Οικονομικών του απάντησε ότι: “τα Χριστούγεννα θα σας φέρει ο Αη – Βασίλης δώρα”.

Σας παραθέτουμε πιο κάτω το σχετικό βίντεο.

Τελικά η αινιγματική απάντηση που έδωσε τότε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν προαναγγελία για την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ο ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες στα νησιά του Αιγαίου που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών θα ισχύσει μέχρι τις 31.12.2018 για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο. Ως εκ τούτου, οι συντελεστές 9% και 17% που ισχύουν μέχρι στιγμής θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μειωμένοι συντελεστές ισχύουν σε αγαθά τα οποία κατά τον χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:

α) Βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στον φόρο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά.

β) Πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στον φόρο, εγκατεστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο, εγκατεστημένο στα νησιά αυτά.

γ) Αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στον φόρο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, στο πλαίσιο της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών.

δ) Εισάγονται στα νησιά αυτά.

Σημειώνεται επιπλέον ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν ισχύουν για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα. Τη σχετική ανακοίνωση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα με θέμα το προσφυγικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο