Τα μέλη της «Συνύπαρξης» διοργανώνουν εκδρομές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας

metanastes-ekdromes-1

Τα μέλη της «Συνύπαρξης», αξιολογώντας το μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος, εδώ και τρείς μήνες περίπου, έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις δράσεις τους στα ασυνόδευτα παιδιά που κρατούνται στο κέντρο  Υποδοχής της Μόριας. Δυστυχώς παρά τα αλλεπάλληλα υπομνήματα στις αρχές και στις αρμόδιες διεθνείς και εθνικές οργανώσεις δεν κατέστη ακόμη εφικτό να διαβιούν όλα τα παιδιά σε ελεύθερες συνθήκες.

Σήμερα κρατούνται στις ειδικές πτέρυγες ανηλίκων της Μόριας πάνω από 100 παιδιά, ηλικίας 12 έως 17 ετών. Τα μέλη της «Συνύπαρξης» προσπαθούν με την βελτίωση των εκεί εγκαταστάσεων και την παροχή των απαραίτητων εφοδίων να απαλύνουν τα προβλήματά τους και να καταστήσουν πιο ανθρώπινη την διαβίωσή τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τις Αρχές,  συνεχίζονται για τρίτο μήνα οι εκδρομές που οργανώνει η Συνύπαρξη για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες της Μόριας, δίνοντας τους πρώτα απ’ όλα την ευκαιρία της εξόδου από την κατάθλιψη που επιφέρει ο εγκλεισμός τους και την επαφή τους με τον έξω κόσμο.  Δύο φορές την  εβδομάδα τα συνοδεύουν για μπάνιο στην θάλασσα, ενώ απ’ την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση του Κέντρου της Μόριας και απογευματινές βόλτες ομάδων των παιδιών στην πόλη. Κατανοούμε πως δεν αρκεί, αλλά μόνο έτσι είναι εφικτό να περνούν λίγες ώρες ελευθερίας και ξενοιασιάς.

 

metanastes-ekdromes-2

 

Στην τελευταία (21.7.16) εκδρομή στο ξενοδοχείο «Βότσαλα» της Θερμής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και κολυμπήσουν με συνομήλικα τους από τη Γερμανία που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί. Προς τούτο τα μέλη της Συνύπαρξης θέλουν να ευχαριστήσουν δημόσια την οργάνωση “Οδυσσέας” και προσωπικά την κ. Δάφνη Τρουμπούνη για την προσφορά γευμάτων στα παιδιά.

 

Με την ευκαιρία η «Συνύπαρξη» απευθύνοντας  έκκληση στα ανθρωπιστικά αισθήματα των συμπολιτών μας, τους παρακαλεί όταν συναντούν τα παιδιά αυτά στις παραλίες ή στην αγορά να τους χαρίζουν ένα χαμόγελο μόνο, σαν παρηγοριά και κατανόηση στο δράμα και στην αβεβαιότητα, που βιώνουν

Σχετικές δημοσιεύσεις

28 Άποψη για τα “Τα μέλη της «Συνύπαρξης» διοργανώνουν εκδρομές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας”

Αφήστε ένα σχόλιο