Τα λεφτά είναι πολλά !!! Λοβιτούρες και υπόγειες διαδρομές επιχειρήσεων catering για τη σίτιση των μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι “τα λεφτά είναι πολλά” στις υποθέσεις μεταναστευτικού.

Είναι πολλοί εκείνοι οι “χρυσοθήρες” που εμφανίστηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας ότι το χρήμα ρέει άφθονο στη Λέσβο και έσπευσαν να τα βάλουν χοντρά στις τσέπες τους εις βάρος των δύστυχων μεταναστών αλλά και της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας.

Αυτό φαίνεται πως έγινε στο “έργο” της σίτισης των μεταναστών που βρίσκονται σε διάφορες δομές της Λέσβου και ο αριθμός τους είναι περίπου 6.500 τώρα.

Σύμφωνα με έρευνα του Lesvosnews.gr το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε στη Μυτιλήνη μία εταιρεία σίτισης η οποία εδρεύει στα Γιάννενα αλλά δημιούργησε και στο νησί της Λέσβου μία νέα μονάδα cetering η οποία σύμφωνα με την άδεια που κατάφερε να πάρει σε χρόνο ρεκόρ (!!!) από τις αρμόδιες υπηρεσίες μπορεί να ετοιμάζει μέσα σε 24 ώρες 60.000 (!!!) μερίδες φαγητού για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, δηλαδή συνολικά 180.000 πιάτα το 24ωρο !!!

Και όλα αυτά τη στιγμή που για να πάρει ένας φτωχός βιοπαλαιστής μία απλή άδεια για ένα περίπτερο θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο διάστημα γραφειοκρατικών διαδικασιών για να μπορέσει να την εξασφαλίσει.

Το θέμα όμως αυτό προέκυψε αρχικά από τη δυσφορία μεταναστών για την ποιότητα και την ποσότητα των μερίδων φαγητών που σιτίζονται.

Και αυτό προέκυψε τώρα που μετά από πολλά χρόνια που οι μετανάστες σιτίζοντας από catering της Λέσβου δεν είχε παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στο Lesvosnews.gr έφτασαν τις τελευταίες ημέρες καταγγελίες – κυρίως από μέλη κάποιων ΜΚΟ – οι οποίες μιλούν για παράπονα των μεταναστών για την ποιότητα αλλά και την ποσότητα των μερίδων φαγητού που τους προσφέρονται.

Και ένα άλλο θέμα που έχει επίσης προκύψει είναι οι υποσχέσεις ου έδιναν οι εκάστοτε υπουργοί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας ότι θα υποστηρίξουν λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος τις ντόπιες επιχειρήσεις.

Η νέα εταιρεία που ανέλαβε για 20 ημέρες τη σίτιση των μεταναστών στις δομές της Λέσβου με την καταβολή 700.000 ευρώ προμηθεύεται τις πρώτες ύλες παρασκευής των μερίδων φαγητού κυρίως εκτός της Λέσβου που έτσι δημιουργεί μία ακόμα επί πλέον αιμορραγία στις ντόπιες επιχειρήσεις αλλά και στο προσωπικό τους.

Ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει στη διαχείριση των διαγωνισμών θα επανεξετάσει το θέμα και θα κάνει τους σχετικούς ελέγχους αρχικά για τη νομιμότητα της διαδικασίας χορήγησης μίας τέτοιας άδειας που παραχωρήθηκε στην εταιρεία αυτή αλλά και στο θέμα της ποιότητας και της ποσότητας των μερίδων φαγητού με τις οποίες σιτίζουν τους μετανάστες.

Το βασικότερο όμως όλων είναι η σιγουριά που πρέπει να εμπνέουν οι εταιρείες που σιτίζουν τους μετανάστες γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα προκύψει σε περίπτωση που κάποια στιγμή δημιουργηθεί ένα πρόβλημα και δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες μερίδες για να φάνε οι άνθρωποι αυτοί…

Δείτε το βίντεο που σας παραθέτουμε για να θυμηθείτε τι είχε συμβεί παλαιότερα όταν κατά της διάρκεια της διανομής των φαγητών είχαμε τα παρατράγουδα του βίντεο που σας παραθέτουμε.

Ας ελπίσουμε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να διερευνήσουν την υπόθεση πριν να έχουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο