Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, με την παρουσία του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, των Γενικών Αιγαίου  και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύση  Τεμπονέρα καθώς και εκπροσώπων των νησιωτικών περιοχών της χώρας πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά από εισήγηση του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου που θα εισάγει στις νησιωτικές κοινωνίες την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, ο Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ανέλυσε με πλήρη επάρκεια τον τρόπο εφαρμογής του.

Όλες οι παρεμβάσεις των παρισταμένων εκπροσώπων υπήρξαν απόλυτα θετικές.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης,, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που εργάστηκαν επί τρία περίπου χρόνια, ώστε να καταστήσουν ώριμη την πρότασή του εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, κατ΄επιταγήν του άρθρου 101 του Συντάγματος,.

Εκφράζει τις ευχαριστίες τους επίσης προς τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που αποδέχτηκε την πρότασή του και τον παρακίνησε να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Εκφράζει επίσης, τις  ιδιαίτερες ευχαριστίες του, στον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, που έχει την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ανέλαβε προσωπικά την εφαρμογή της πρότασης, την οποία προώθησε με απίστευτους ρυθμούς και φρόντισε για την εξασφάλιση των χρηματικών πιστώσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο