Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου για το μεταναστευτικό… Είναι αργά για δάκρυα Σπύρο !!!

IMG_0397

Σύσκεψη σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, σήμερα το μεσημέρι, στο Παλαιό Δημαρχείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλλη, του Αντιπεριφερειάρχη Χρύσανθου Αργυρίου, εκπροσώπων των βουλευτών του Νομού Λέσβου, Γιώργου Πάλλη και Χαράλαμπου Αθανασίου, του Λιμενικού, της Αστυνομίας, του Στρατού, του Επιμελητηρίου, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, καθώς και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Μετά από εκτενή συζήτηση και αφού αναλύθηκαν διεξοδικά οι αυξητικές τάσεις στις αφίξεις προσφύγων, και τα πρακτικά προβλήματα διαχείρισης που προκύπτουν από αυτές, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου, με τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τονίσθηκε μεταξύ άλλων ότι, η Λέσβος δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερο βάρος στο μεταναστευτικό και ότι η μη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, απειλεί την κοινωνική συνοχή. Επισημάνθηκε ακόμη ότι, βιώσιμη λύση στην προσφυγική κρίση, μπορεί να υπάρξει με την ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Γαληνός, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουμε την εικόνα της Λέσβου, ιδιαίτερα τώρα που η τοπική κοινωνία παλεύει να σταθεί στα πόδια της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

44 Άποψη για τα “Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου για το μεταναστευτικό… Είναι αργά για δάκρυα Σπύρο !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο