ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Οι μετανάστες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα…”

metanastes-syriza-11

“Την Τρίτη το πρωί, δύο πρόσφυγες ή μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Μόρια, στο νοσοκομείο για εξετάσεις, με αστυνομική συνοδεία και δεμένοι με χειροπέδες. Σε ερώτηση εργαζόμενων του νοσοκομείου προς τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν η απάντηση ήταν “είναι δεμένοι επειδή είναι κρατούμενοι”.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια μάχες προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται στο νησί μας.

Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι να έχουν πρόσβαση στις υποδομές υγείας του νησιού μας, Αυτή η πρόσβαση να γίνεται με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που δεν έχουν διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και δεν είναι κατηγορούμενοι για αυτή.

Μας είναι αδιανόητο ότι πρέπει και τώρα, σε συνθήκες όπου η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής όσον αφορά την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, εμείς εδώ στη Λέσβο για ακόμα μια φορά, να είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τις ίδιες μάχες που δίναμε και στο παρελθόν και αναρωτιόμαστε με ποιανού εντολή μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία και σιδηροδέσμιοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στο νοσοκομείο;

 

Επιπλέον οι αρμόδιοι καλούνται να απαντήσουν:

 • Ποιο καθεστώς διέπει την παραμονή  των προσφύγων και μεταναστών σήμερα στο νησί μας; Είναι φιλοξενούμενοι ή κρατούμενοι;
 • Αν είναι φιλοξενούμενοι  ποια είναι τα δικαιώματά τους; Μπορούν μετά την ταυτοποίηση να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη;
 • Αν είναι κρατούμενοι με ποια κατηγορία; και μέχρι πότε θα είναι κρατούμενοι;
 • Με  ποια νομική κάλυψη σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν 2 άτομα- ασθενείς (πρόσφυγες ή μετανάστες το ίδιο είναι) στο νοσοκομείο με χειροπέδες τις οποίες φορούσαν και κατά τη μετακίνησή τους εντός του νοσοκομείου.
 • Ποιος έχει δώσει τέτοιες εντολές;

  Ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δηλώνουμε ότι για εμάς η αξιοπρέπειά όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί μας είναι αδιαπραγμάτευτή. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και το επόμενο διάστημα όπως το κάναμε τόσα χρόνια. Μαζί με τα τοπικά κινήματα αλληλεγγύης και την τοπική κοινωνία.

  Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε και για το συγκεκριμένο περιστατικό και την παρουσία του βουλευτή μας στο κοινοβούλιο.”

  Γραφείο Τύπου  ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ  Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

40 Άποψη για τα “ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Οι μετανάστες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα…””

Αφήστε ένα σχόλιο