“Συνύπαρξη” προς ξενοδόχους: Να δέχεστε μετανάστες… Ξενοδόχοι: Ποτέ δεν απαγορεύτηκε η φιλοξενία τους…

Ανταποκρινόμενος στις προτροπές πολλών συμπολιτών μας, των μελών μας και μεταφέροντας την φωνή προσφύγων και μεταναστών, ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον κ, Περικλή Αντωνίου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, στον οποίο απεύθυνε έκκληση να δέχονται στα ξενοδοχεία τους, τούτες τις μέρες της βαρυχειμωνιάς πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση φιλοξενίας στα ξενοδοχεία της Ένωσης, είχαν υπάρξει μόνο σχετικές συστάσεις από το Δ.Σ.  Δήλωσε ακόμη ότι συμμερίζεται και ο ίδιος τα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών, που όξυνε η παρατεταμένη  κακοκαιρία και ειδικά η χιονόπτωση και διαβεβαίωσε ότι στο Δ.Σ. της Ένωσης, που έχει  συνεδρίαση σήμερα θα μεταφέρει και τις απόψεις της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ.

Τα μέλη της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ, ανεξάρτητα από τις  αιτιάσεις των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, θεωρούν ότι μπροστά στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας, προέχει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο