Συνταξιούχοι ΙΚΑ Λέσβου: Οδηγούμαστε σε αργό θάνατο… Συγκέντρωση – πορεία αύριο Παρασκευή

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

        ΚΑΛEΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Σας καλούμε σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στη Συγκέντρωση-Πορεία του Σωματείου ,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10 στις  10.30 το πρωί στο Eργατικό Κέντρο (επί της οδού Κομνηνάκη 43)

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

  Μπροστά στη συνεχή υποβάθμιση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,  την καθημερινή μείωση των δαπανών για την υγεία, την έλλειψη φαρμάκων σοβαρών χρόνιων παθήσεων, οδηγούμαστε σε αργό θάνατο. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός τους; Γι’ αυτό δουλεύαμε τόσα χρόνια;

  Συνάδελφοι, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Φτάνει πια! Πληρώνουμε σαν εργαζόμενοι, πληρώνουμε και σαν συνταξιούχοι για να υπάρχει αυτό το χάλι στο χώρο της υγείας;

 Δεν πρέπει  να αποδεχόμαστε την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία , ΠΕΔΥ και οι άλλες μονάδες υγείας από την πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα και συνεχίζεται και από αυτήν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Για μας κύριο ζήτημα είναι ότι η ανθρώπινη ζωή, η υγεία, δεν κοστολογούνται! Δεν παζαρεύονται!

  Έτσι λοιπόν ενώ λειτουργεί σε 24ωρη βάση το ΠΕΔΥ στο νησί μας, αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα η αναμονή των ραντεβού σε γιατρούς, κυμαίνεται από ένα έως δύο μήνες. Ταυτόχρονα το ΠΕΔΥ λειτουργεί με γιατρούς αποσπασμένους από το νοσοκομείο και  Π.Ι., ενώ υπάρχει έλλειψη σε γιατρούς ειδικοτήτων όπως καρδιολόγος- χειρούργος-παιδίατρος-ορθοπεδικός κλ.π., πράγμα που μας αναγκάζει να απευθυνόμαστε σε ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς, των οποίων τα πλαφόν κλείνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε 5 ευρώ, ή να στριμωχνόμαστε στην ουρά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας. Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ζωή μας, τα δικαιώματά μας, οι συντάξεις μας βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με συνεχείς μειώσεις και τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, που μας οδηγούν στην ανέχεια και τη φτώχεια.

   Οι μειωμένες δαπάνες για την υγεία που περνούν μέσα και από τον φετινό προϋπολογισμό, δείχνουν ότι τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για την υγεία των εργαζομένων, συνταξιούχων κλ.π.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει αν δεν γίνει δική μας υπόθεση η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

   Διεκδικούμε:

-Να γίνει πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού (γιατροί ειδικότητας), καθώς και νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού.

-Να σταματήσει η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση της υγείας, με την παραπέρα μείωση των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών.

-Να σταματήσει το πετσόκομμα ακόμα και σ’ αυτές τις ήδη ανεπαρκή παροχές της ΠΦΥ για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

– Να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων όλων των παθήσεων.

  Σας καλούμε σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στη Συγκέντρωση-Πορεία του Σωματείου,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10 στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο (επί της οδού Κομνηνάκη 43).

                                                           

                                                                             Η Διοίκηση                     

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο