ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ – Σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρεμπόδιζαν πλωτό του Λιμεναρχείου έξω από το Λιμάνι της Μυτιλήνης

Σοβαρό επεισόδιο είχαμε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και περισυνέλεξε μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

Αφού οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος πήραν επάνω στο πλωτό όλους τους μετανάστες, έδεσαν το φουσκωτό σκάφος στην πρύμνη τους και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.

Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνέχιζαν να παρενοχλούν το Ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΟΤΕΡΑ

φωτο αρχειου

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Άποψη για τα “ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ – Σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρεμπόδιζαν πλωτό του Λιμεναρχείου έξω από το Λιμάνι της Μυτιλήνης”

 1. […] με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει στα […]

 2. […] με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει στα […]

 3. […] Σύμφωνα με δημοσίευμα του lesvosnews.gr, τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού, παρενοχλώντας το ελληνικό σκάφος, μπήκαν σε ελληνικά ύδατα, φτάνοντας μάλιστα έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης. […]

 4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΑΥΤΗΣ

  Μήπως έχουν δίκιο οι …άνθρωποι;
  Έχουμε ξεπουληθεί στα συμφέροντά τους, ψωνίζουμε από τα μαγαζιά τους, είμαστε όλο ‘αγάπες και λουλούδια’ σε εκδηλώσεις και ποδοσφαιρικούς αγώνες…
  Δεν πρέπει να μας “προστατεύουν” κιόλας με τα σκάφη και τα αεροσκάφη τους;
  Μήπως πρέπει επί τέλους να ξυπνήσουμε από το λήθαργο;

Αφήστε ένα σχόλιο