Συνελήφθησαν οι δύο άνδρες που έκλεψαν τα ελαιόδιχτα με το αυτοκίνητο του Δήμου Λέσβου αλλά υπάρχουν κενά…

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, εξιχνιάστηκε, χθες (27-12-2017) η περίπτωση κλοπής ελαιόδιχτων, που διαπράχθηκε σε αγροτική τοποθεσία, στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου Λέσβου και που είχε αποκαλύψει το LesvosNews.gr.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας άνδρας ηλικίας 29 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 31χρονου άνδρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προχθές (26-12-2017) το μεσημέρι, ο 29χρονος και ο 31χρονος, δρώντας από κοινού, μπήκαν στην αποθήκη που βρίσκεται σε αγρόκτημα 79χρονης γυναίκας στην παραπάνω περιοχή και αφαίρεσαν ελαιόδιχτα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους και για τη μεταφορά των κλοπιμαίων, φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου, το οποίο όπως διακριβώθηκε, το είχε αφαιρέσει ο 29χρονος την ίδια ημέρα, από την περιοχή του Μανταμάδου Λέσβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου.

Ωστόσο δεν έχουν διευκρινιστεί ορισμένα πράγματα…

Όταν είχαν συλληφθεί οι δύο άνδρες με το αυτοκίνητο του Δήμου Λέσβου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, είχαν δηλώσει στον αστυνομικό που τους εντόπισε, ότι ήταν υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου.

Δεν διευκρινίστηκε λοιπόν αν όντως ήταν υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου και με ποιο τρόπο πήραν το αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των Δήμων της χώρας κινούνται μέχρι την ώρα της εργασίας τους.

Την ευθύνη δε της κίνησης των αυτοκινήτων, έχει ο επικεφαλής της τοπικής κοινότητας που έχει τη χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου.

Πως λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου δεν αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο του Δήμου Λέσβου έλειπε από το χώρο φύλαξής του;

Και το ρωτάμε αυτό, γιατί  την ημέρα που διαπράχθηκε η κλοπή των ελαιόδιχτων ήταν αργία και λογικά το αυτοκίνητο έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένο.

Τα αυτοκίνητα των Δήμων απαγορεύεται να κυκλοφορούν τις αργίες και όταν χρήζει ιδιαίτερης ανάγκης, απαιτείται ειδική έγκριση για την κυκλοφορία του.

Με αφορμή δε το συγκεκριμένο θέμα, στο LesvosNews.gr έφτασαν αρκετές καταγγελίες που αναφέρουν ότι πολλοί δημοτικοί μας “άρχοντες” έχουν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα σαν δικά τους Ι.Χ. και πολλές φορές τα χρησιμοποιούν ακόμα και για τις αγροτικές τους εργασίες.

Κάποιες κακές “γλώσσες” μάλιστα λένε, ότι η δαπάνη για τα καύσιμα των υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δήμου Λέσβου ξεπέρασε φέτος τις 600.000 ευρώ.

Είναι ερωτήματα στα οποία ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις.

Όχι σε μας ασφαλώς, αλλά στους συμπολίτες του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο