Συνελήφθη Ιρακινός που πουλούσε πλαστά έγγραφα και ελπίδες σε πρόσφυγες !!!

silipsi-metanasti-gia-egraf

Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας (1) υπήκοος Ιράκ ηλικίας  35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 35χρονος εντοπίστηκε στην πόλη της Μυτιλήνης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερις (4) ταυτότητες ιταλικών Αρχών, οι οποίες, όπως εξακριβώθηκε, ήταν πλαστογραφημένες.
Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς δραστηριοποιούταν στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία διέθετε έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, από την ελληνική επικράτεια.
Ως προς τη μεθοδολογία του, ο 35χρονος, με τη συνδρομή συνεργών του, προμηθευόταν από διάφορες πηγές, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία είχαν πλαστογραφηθεί. Ακολούθως, αναζητούσε και εντόπιζε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου, τους οποίους εφοδίαζε με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αποκομίζοντας ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά.
Οι πλαστές ταυτότητες, καθώς και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζονται, το εύρος δράσης του 35χρονου και η τυχόν συμμετοχή του σε συναφή αδικήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

21 Άποψη για τα “Συνελήφθη Ιρακινός που πουλούσε πλαστά έγγραφα και ελπίδες σε πρόσφυγες !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο