Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς λόγω των αναζωπυρώσεων – Και αύριο παραμένουν οι δυνάμεις στις εστίες της πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή Γέρας – Πλωμαρίου, λόγω των αναζωπυρώσεων που προκλήθηκαν από τον άστατο καιρό και τους κατά τόπους ισχυρούς ανέμους.

Η φωτιά στην ουσία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο η επιχείρηση της κατάσβεσης συνεχίζεται με όλη τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία συμμετέχουν πεζοπόρα τμήματα του Στρατού, ενισχύσεις από 40 άτομα που αποτελούν επίσης πεζοπόρα τμήματα – 30 μέλη από Θεσσαλονίκη και 10 από Αθήνα – ενώ σημαντική είναι η βοήθεια από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με ειδικό όχημα πυρόσβεσης και ομάδα παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Σημαντικότατη είναι και η βοήθεια από το ελικόπτερο Σινούκ, το οποίο συνεχίζει τις ρίψεις νερού στις αναζωπυρωμένες εστίες.

Ο απολογισμός της επόμενης ημέρας βρίσκει την περιοχή Γέρας – Πλωμαρίου με καμένη έκταση πευκοδάσους, περίπου 2.500 στρεμμάτων.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο Lesvosnews.gr μας δήλωσε ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς θα μείνουν εκεί για το φόβο των αναζωπυρώσεων ακόμα δύο 24ωρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο