Απολιθωμένος Δάσος… Δωρεάν είσοδος για όλους! Τα Σαββατοκύριακα 19-20 & 26-27 Νοεμβρίου 2016

mouseio-sigriou

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί τους φίλους του τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου σε μια δωρεάν επίσκεψη στους χώρους του Μουσείου.
Όλοι οι επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα 19-20 & 26-27 Νοεμβρίου 2016 θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να γνωρίσουν τα μοναδικά του εκθέματα, τα διαφορετικά είδη φυτών που έχουν αποκαλυφθεί στην ευρύτερη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, τις πληροφορίες που μας δίνουν, την εντυπωσιακή απολιθωμένη γνάθο δεινοθήριου, προγονική μορφή προβοσκιδωτού ζώου που ζούσε στην περιοχή αλλά και τα μυστικά της δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους μέσα από αναπαραστάσεις ηφαιστείων, διαδραστικούς χάρτες και εντυπωσιακές μακέτες
Παράλληλα, στους μόνιμους εκθεσιακούς του χώρους οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να γνωρίσουν τις διαδραστικές του εφαρμογές, να περιηγηθούν στα φυσικά μνημεία του Αιγαίου, να γνωρίσουν τα γεωλογικά φαινόμενα που οδήγησαν στη δημιουργία του Αιγαίου και τα οποία ακόμα και σήμερα είναι ενεργά αλλά και να παρακολουθήσουν την ειδική οπτικοακουστική προβολή.
Με την πρωτοβουλία του αυτή το Μουσείο θέλει να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Λέσβου και κυρίως στα παιδιά και τους νέους για μια απόδραση στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, για γνωριμία με τα συγκλονιστικά μυστικά ενός μοναδικού στο είδος του φυσικού μνημείου, την βιοποικιλότητα και την ομορφιά ενός ιδιαίτερου ηφαιστειογενούς τοπίου που αυτή την εποχή έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr (Ωράριο λειτουργίας Μουσείου: Καθημερινά Τρίτη – Σάββατο 9:00-17:00 και Κυριακή 9:30-17:00).

Συνεχίζεται η έκθεση «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη

apolithomenos-dasos-epimeli

Συνεχίζονται οι επισκέψεις και οι εκπαιδευτικές δράσεις στην έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη με επισκέψεις, σχολείων, των Προσκόπων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης καθώς και των μικρών μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης.
Οι Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους γνώρισαν το εργοτάξιο της ανασκαφής κατά τη διάνοιξη του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και τα φυτικά απολιθώματα που αποκαλύφθηκαν, το οικοσύστημα της περιοχής πριν 20 εκατομμύρια χρόνια και τη γεωλογική ιστορία και εξέλιξη του Αιγαίου. Συζήτησαν για τις δράσεις προστασίας και ανάδειξης των απολιθωμάτων που πραγματοποιούνται κατά μήκος του δρόμου και γνώρισαν πλήθος πληροφοριών και τεκμηρίων για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα οικοσυστήματα.
Τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο, αναζήτησαν πληροφορίες για τα είδη των φυτών του Απολιθωμένου Δάσους και το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν και παρατήρησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Γνώρισαν επίσης τη διαδικασία της ανασκαφής.
«Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα» – Τετάρτη 16 Νοεμβρίου
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής «Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα» στην έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου.
Αντικείμενο της ψηφιακής εφαρμογής είναι η ενημέρωση για το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας, η γνωριμία του κοινού με τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια του Ελληνικού Αρχιπελάγους και το ρόλο της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη διαμόρφωση του ελληνικού χώρου. Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή παρουσιάζεται η δραστηριότητα των ηφαιστείων η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα, και η οποία έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές γεωμορφές και έχει κάνει τη χώρα μας ένα ζωντανό γεωλογικό εργαστήρι, χαρίζοντάς μας μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων, όπως εκτεταμένα γεωθερμικά πεδία και θερμές πηγές, ορυκτά και μεταλλεύματα.
Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών και των μαθητών σχολείων που επισκέπτονται την έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr, www.theforestundertheroad.gr.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο