Σύναξη των Λέσβιων δημοσιογράφων στην Αθήνα για ουζάκι, χορό, τραγούδι και πολύ κους – κους (BINTEO)

mytilinio-trapezi-2016-b

Το ετήσιο ραντεβού τους δίνουν σήμερα οι Λέσβιοι δημοσιογράφοι, που ζουν και εργάζονται στην περιφέρεια της Αθήνας.

Τη σύναξη διοργανώνει κάθε χρόνο το Lesvosnews.gr στο ουζερί “Λέσβιον”, που βρίσκεται στο Γαλάτσι.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, είναι να συνευρίσκονται κάθε χρόνο, όλοι αν είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι του λεκανοπεδίου της Αττικής και μεταξύ ούζου, μεζέδων, παραδοσιακής μουσικής και κουβεντούλας, να ανταλλάξουν απόψεις επί παντός επιστητού και κυρίως για την πατρίδα τους τη Λέσβο.

Φέτος, οι συγκυρίες λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, που έχει αλλάξει την εικόνα και τη ζωή της Λέσβου, επιτάσσουν να γίνει μία γενική συστράτευση ώστε να βοηθηθεί η Λέσβος να ξεπεράσει την κρίση που την απειλεί με οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι Λέσβιοι δημοσιογράφοι, μπορούν ο καθένας από  το δικό του μετερίζι, να βάλει με τον τρόπο του το δικό του λιθαράκι και να συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της πατρίδας τους.

Έτσι με χαλαρή διάθεση, θα βρεθούν όλοι μαζί σε ένα “Μυτιληνιό τραπέζι” και μεταξύ ούζου, μεζέδων, πατροπαράδοτης μουσικής, θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους με κοινό γνώμονα να βοηθήσουν όσο μπορεί ο καθένας το νησί μας.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια αυτή του Lesvosnews.gr έχει σημαντικούς υποστηρικτές.

Ο Βαγγέλης Σαραντίδης με τους συνεργάτες του, θα μας προσφέρουν τις γλυκές τους μελωδίες, από τα όργανά τους και τις φωνές τους.

Ο ιδιοκτήτης του ουζερί “Λέσβιον” Περικλής Κακαρώνης, θα βάλει όλη την μαεστρία του ώστε σαν οικοδεσπότης να ενθουσιάσει με τους μεζέδες του και την άψογη εξυπηρέτηση τους καλεσμένους μας.

Ο Γιώργος Σαξιώνης, για μία ακόμα φορά θα μεταφέρει από τη Μυτιλήνη τα εκλεκτά του προϊόντα και το βραβευμένο ψωμί του για να τα προσφέρει στους δημοσιογράφους.

Σημαντικότατη είναι και η στήριξη της Ναυτιλιακής Εταιρείας HSW όπως και της Αεροπορικής Εταιρείας AEGEAN.

Τέλος αφήσαμε την ποτοποιϊα Ισιδώρου Αρβανίτη, που με απλοχεριά μας δίνει το περίφημο ούζο από το Πλωμάρι, που είναι ο καλύτερος σύμμαχος των καλεσμένων μας για να χαλαρώσουν και να περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά.

ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ “ΛΕΣΒΙΟΝ”

lesvion grafima 1 lesvion grafima 2

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

Σχετικές δημοσιεύσεις

138 Άποψη για τα “Σύναξη των Λέσβιων δημοσιογράφων στην Αθήνα για ουζάκι, χορό, τραγούδι και πολύ κους – κους (BINTEO)”

Αφήστε ένα σχόλιο