Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στις 27 Ιουλίου στη Λήμνο

markopoulos-limnos-1

Ο  μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει μια σημαίνουσα συναυλία στις 27 Ιουλίου  στο ακριτικό νησί της  Λήμνου,  καλεσμένος του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Θα μας ταξιδέψει με τα  διαχρονικά  τραγούδια και συνθέσεις του που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.  Αποσπάσματα από τα έργα : “Ιθαγένεια”, “Χρονικό”, “Θητεία”, “Ήλιος ο Πρώτος“, “Μετανάστες”, “Σεργιάνι στον κόσμο”,Τα Τραγούδια του νέου πατέρα”, “Ανεξάρτητα” “Πρώτα τραγούδια” καθώς και νέες συνθέσεις του από τον κύκλο τραγουδιών “Εντεύθεν”  μέρος  της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας.                                                                                                                                                          Θα  τραγουδήσουν :  ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Μαρία Λυμπεράκου. Θα συμμετέχει  το 26μελες φωνητικό σύνολο  Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 14μελης ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.   

           Οι  δημοφιλείς συνθέσεις που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε από….. Τα λόγια και τα χρόνια,  Οι Οχτροί, Την εικόνα σου(Χρώματα κι αρώματα), Μαλαματένια λόγια, Π.Χ. Ο Γίγαντας,    Κάτω στης μαργαρίτας το αλωνάκιΜιλώ για τα παιδιά μου,  Όχι δεν πρέπει, Παραπονεμένα λόγιαΗ Μάνα του ΑλέξανδρουΠέρα από τη θάλασσα, Χίλια μύρια κύματα, ως  την  Ελλάδα (Λένγκω),  το Ζάβαρα κάτρα νέμια ….. θα συμπληρωθούν από τις νεότερες προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία σε μια μοναδική βραδιά στο ακριτικό νησί της Λήμνου υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Ώρα έναρξης : 21.00 μ.μ.. στον ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Μύρινας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο