Συνάντηση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου με Στρατή Ζαφείρη και Νίκο Φράγκο

epimalitirio-fragos

Συνάντηση πραγματοποίησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου με τους κυρίους Στρατή Ζαφείρη, Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας και Νίκο Φράγκο Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα γραφεία του Επιμελητηρίου την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, όπου αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Ειδικότερα αναλύθηκαν ζητήματα που έχουν να  κάνουν με την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής εστιασμένης στην επεξεργασία και τυποποίηση των τοπικών προϊόντων, με την Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, με τον Αναπτυξιακό Νόμο, με χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, κ.α..

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης των νησιών μας από την πολιτεία, την δύσκολη αυτή περίοδο, που πλήττονται διπλά αφενός από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και αφετέρου από τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης.

Κοινή παραδοχή, τόσο από τους Γενικούς Γραμματείς όσο και από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ήταν ότι ο τόπος χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο θα δίνει έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία θα δίνουν την μέγιστη προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ζητήθηκε η στήριξη των προσπαθειών και των αναπτυξιακών προτάσεων τις οποίες προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον, αλλά και των παρεμβάσεων που θα κάνει σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ κλπ) και  συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την πραγματοποίησή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο