Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε καλό κλίμα, η πρώτη ενημερωτική συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Χαρίτση για το σύνολο των διεκδικήσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφορούν από την επίλυση καθημερινών προβλημάτων μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων της οικονομικής και θεσμικής αναβάθμιση των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

Καθολική τήρηση της Σ.Σ.Ε. μονίμων και αορίστου χρόνου, που υπέγραψε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Άμεση αντιμετώπιση των Ιδιωτικοποιήσεων με κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 όπου δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού για τη σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας).

Καμιά νέα μισθολογική περικοπή μέσω της «αναμόρφωσης» του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Τακτοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται για πολλά χρόνια μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α. στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων (παιδικοί σταθμοί , «Βοήθεια στο σπίτι»).

Άμεση απελευθέρωση των προσλήψεων, ειδικά στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης.

Μη κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου, άμεση επίλυση του μεγάλου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον ορισμό των Π.Ο.Υ. (Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών), ειδικά στα Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων που δεν έχουν ταμειακή Υπηρεσία.

Την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων που θα συμπεριλαμβάνει την ποινική δίωξη των υπευθύνων αιρετών, καθώς και την αποδοχή της πρότασης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για χορήγηση στολών εργασίας.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ένταξη των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους, στην επιχορήγηση ληξιπροθέσμων οφειλών.

Συμψηφισμός Προσωπικής Διαφοράς με το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας. Ανάκληση αποφάσεων Ελεγκτικού Συνεδρίου με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Απαντήσεις δεν δόθηκαν. Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως είναι πρόθυμη άμεσα να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για την προώθηση λύσεων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δήλωσε πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν πλέον πράξεις και δεν επαιτούν… Διεκδικούν, ξεκινώντας αγωνιστικά με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την μη περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο