Συνάντηση Πάλλη – Τεντόμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη για τα θέματα της Λέσβου

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη επισκέφθηκαν την Πέμπτη 28/9/2017 ο Βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης μαζί με τον συντονιστή για την διαχείριση των επιπτώσεων του σεισμού Βασίλη Τεντόμα.

Στη συνάντηση, κατά την οποία ήταν παρούσα και η συνεργάτιδα του Υπουργού Μαρία Βαμβουρέλλη, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

 

  • Η ανακατασκευή του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, αίτημα το οποίο έχει υποβάλει και υποστηρίξει ο Βουλευτής σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια της δημοτικής ενότητας Μανταμάδου και των όμορων σε αυτή κοινοτήτων: ο Υπουργός διευκρίνισε πως η μελέτη και αδειοδότηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί μέσω της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (και μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Λέσβου), ενώ δεσμεύθηκε η κατασκευή και ο εξοπλισμός του ΚΥ να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018.

 

  • Η στελέχωση του Περιφερειακού (Αγροτικού) Ιατρείου Βρίσας, για την οποία αποφασίστηκε η άμεση τοποθέτηση οπλίτη γιατρού.

 

  • Η λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο»: υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας η έγκριση σκοπιμότητας για επιχορήγηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του «Βοστανείου».

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο