Συνάντηση εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου συναντήθηκε το Σάββατο 4-3-2017 με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλή Αντωνίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του τουριστικού τομέα τόσο του νησιού όσο και ολόκληρης της χώρας.

Πρωταρχικό ζήτημα είναι το θέμα της αντιμετώπισης των ναύλων υψηλού κόστους, καθώς η Λέσβος στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εσωτερικό τουρισμό. Το γεγονός αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση τουριστών, είτε μεμονωμένων είτε γκρουπ, και τους οδηγεί στην επιλογή άλλων προορισμών.

Παράλληλα, η μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η ένταξη του νησιού στην Κατηγορία 3 μαζί με την Κρήτη, τη Ρόδο και άλλες μη προβληματικές περιοχές, δίνουν ελάχιστα προγράμματα στο νησί με την επακόλουθη χορήγηση περιορισμένων κονδυλίων απαραίτητα για την προβολή, τις υποδομές και την αύξηση του τουρισμού μας.

Την ίδια στιγμή που θα μπορούσαμε να ανήκουμε στους προορισμούς χαμηλών ναύλων λόγω νησιωτικότητας, τοπικών ιδιαιτεροτήτων και άλλων προβλημάτων που ταλαιπωρούν το νησί, η Λέσβος ανήκει στους ακριβότερους προορισμούς. Επιπλέον, εξαιτίας του υψηλού κόστους των ναύλων για την προσέγγιση του νησιού σε συνδυασμό με λανθασμένες επιλογές, δεν υλοποιήθηκαν συμφωνίες που θα ήταν ωφέλιμες για το νησί για πολλά χρόνια.

Η αντιμετώπιση του παράγοντα της γραφειοκρατίας και του νομικού πλαισίου είναι καθοριστική, καθώς δημιουργεί δυσκαμψία ενεργειών. Η κατάρτιση ενός ενιαίου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, την αξιολόγηση του προγράμματος και τη σύνδεση όλων των παραγωγικών φορέων, είναι επιτακτική για την επίλυση του ζητήματος με μικρό κόστος και μακροπρόθεσμο όφελος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο