Συμβουλές προς φοιτητές που ψάχνουν σπίτι… Τι να προσέξουν… Ποιες είναι οι παγίδες…

papoukas-real-estate

Οι σκληροί κόποι της προηγούμενης χρονιάς απέδωσαν καρπούς και ο Σεπτέμβρης σε βρίσκει πρωτοετή φοιτητή!

Συγχαρητήρια!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα και να βρεις σπίτι!

Το δικό σου, φοιτητικό σπίτι!

Αυτό που θα περάσεις ατέλειωτες ώρες, διαβάζοντας, μαθαίνοντας να μαγειρεύεις, ξενυχτώντας με φίλους ή απλώς χαλαρώνοντας!

Η επιλογή σου, λοιπόν, πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή! Δες τις παρακάτω συμβουλές για να καταλήξεις στο καλύτερο φοιτητικό σπίτι!

  • Μην επιλέξεις το φθηνότερο

Το ενοίκιο είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την ενοικίαση ενός σπιτιού. Όμως, δεν είναι η μοναδική. Αν ένα σπίτι είναι πολύ φθηνό, και περιλαμβάνει λογαριασμούς ή κοινόχρηστα στην τιμή, αυτό θα πρέπει να σε υποψιάσει. Μάλλον υπάρχει κάποιος λόγος που το ενοίκιο του σπιτιού είναι πολύ χαμηλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είσαι απλώς πολύ τυχερός. Ενδεχομένως να είναι σε πολύ κακή περιοχή, να έχει προβλήματα με θέρμανση, που εσύ καθώς να το ενοικιάσεις καλοκαίρι είναι δύσκολο να τα ανακαλύψεις, ή άλλα προβλήματα που δε μπορούν να γίνουν αντιληπτά αμέσως. Επομένως, μην αφήνεις την τιμή να σε παρασύρει!

  • Προτίμησε επιπλωμένο σπίτι

Η επίπλωση του σπιτιού είναι μια πολύ χρονοβόρα και αρκετά δαπανηρή διαδικασία. Καθώς λοιπόν, μπορεί να μη θέλεις να ξοδέψεις μια περιουσία σε έπιπλα, που σε ένα άλλο σπίτι δεν θα τα χρησιμοποιούσες, είναι καλύτερο στην αρχή να αποκτήσεις ένα επιπλωμένο σπίτι. Θα σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο, και αν θέλεις να προσθέσεις κάποια δική σου πινελιά, μπορείς να το κάνεις με τη διακόσμηση!

  • Έλεγξε την περιοχή του σπιτιού

Η περιοχή απαιτεί ένα σημαντικό έλεγχο από μέρους σου. Αρχικά, είναι σημαντικό να μπορείς να μετακινείσαι με άνεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και θα ήταν ιδανικό να βρίσκεσαι κοντά στο μετρό.

Καλό θα ήταν επίσης να ελέγξεις τη γύρω περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μπορεί ο δρόμος το μεσημέρι να φαίνεται μια χαρά, όμως στις 12 το βράδυ να μην είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να τον διασχίσεις.

Τέλος, είναι σημαντικό να σκεφτείς την απόσταση από τη σχολή σου, καθώς θα πρέπει να μετακινείσαι συχνά προς τα εκεί.

Μια καλή ιδέα για την επιλογή της κατάλληλης περιοχής θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιο μεσιτικό γραφείο, καθώς είναι πιθανό ότι θα γνωρίζει πολύ περισσότερα από εσένα.

  • Μην επιλέξεις πολύ αργά

Προσπάθησε να μην αφήσεις την αναζήτηση σπιτιού για την τελευταία στιγμή. Όπως επισημαίνει ο  Μιχάλης Παπούκας, ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου Genius Real Estate με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι πιθανότητες είναι ότι δε θα βρεις τίποτα αξιόλογο. Δώσε στον εαυτό σου αρκετό χρόνο για να κοιτάξεις και να αξιολογήσεις σοβαρά τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα.

Και.. καλή διαμονή!

Σχετικές δημοσιεύσεις

17 Άποψη για τα “Συμβουλές προς φοιτητές που ψάχνουν σπίτι… Τι να προσέξουν… Ποιες είναι οι παγίδες…”

Αφήστε ένα σχόλιο