Συμβαίνει τώρα – Βυθίζεται πλοίο που προσέκρουσε στον ύφαλο της Λάμνας

lamna-ploio-vithizetai

Ναυτικό ατύχημα στην περιοχή της Λάμνας απέναντι από τις ακτές της Λέσβου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή της Λάμνας, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες, το μοτορσιπ NOVA CURA προσέκρουσε στον ύφαλο της Λάμνας και βυθίζεται.

Το πλοίο έχει δώδεκα άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει για βοήθεια παραπλέοντα σκάφη και καϊκια από τη Σκάλα Συκαμινιάς και τον Μόλυβο.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NOVA_CURA

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη

 Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 20/04/2016 – 16:39
Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη – Αναγνώριση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Βούλα την 01/04/2016 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για περιστατικό προσάραξης του M/V πλοίου ”NOVA CURA” σημαίας Ολλανδίας, βορειοανατολικά ν. Λέσβου στον ύφαλο «ΛΑΜΝΑΣ» με επτά (07) αλλοδαπούς πλήρωμα.
Ανωτέρω πλοίο είχε τελικό προορισμό λιμένα ΑΛΙ ΑΓΑ Τουρκίας.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος και πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος FRONTEX, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα ο εξοπλισμός απορρύπανσης της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από την προσάραξη προκλήθηκε ρήγμα στην δεξιά πλευρά του πλοίου και έχει παρατηρηθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη

 Δημοσιεύθηκε από mme την Πέμ, 21/04/2016 – 13:31
Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Πρόσκρουση Τ/Ρ-Α/Ψ στο κρηπίδωμα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Κιάτο – Αλιευτικός έλεγχος στη Νέα Μηχανιώνα 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Μετά την ενεργοποίηση του τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης ρύπανσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στην περιοχή της προσάραξης κατέπλευσε σκάφος με ιδιώτη δύτη προς εκτίμηση της κατάστασης των υφάλων του πλοίου και πόντισης πλωτού φράγματος.
Από την επιθεώρηση των υφάλων διαπιστώθηκαν ρήγματα από την πλώρη (forepeak) έως  το μέσο του πλοίου και κυρίως στη δεξιά πλευρά του.
Πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έτερο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στην περιοχή της προσάραξης σε ετοιμότητα, ενώ επί του πλοίου παραμένουν τέσσερα (04) μέλη του πληρώματος ως πλήρωμα ασφαλείας και τα υπόλοιπα τρία (03) μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Ασφαλιστικό οργανισμό του πλοίου ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία το έργο της  προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

53 Άποψη για τα “Συμβαίνει τώρα – Βυθίζεται πλοίο που προσέκρουσε στον ύφαλο της Λάμνας”

Αφήστε ένα σχόλιο