ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Ένταση στην Πλατεία Σαπφούς – Ο Γαληνός απαιτεί την εκκένωσή της – Σε αναμονή η Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση αυτή την ώρα στην Πλατεία Σαπφούς η οποία τελεί για τρίτη ημέρα υπό κατάληψη από τους μετανάστες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής των Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ελευθέριο Ντουρουντού και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα Στεφάνου.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κατζανό  που απαιτούν από την Αστυνομία την εκκένωση της Πλατείας Σαπφούς για να καθαριστεί και να μπορούν να την επισκέπτονται και οι πολίτες της Λέσβου.

Η Αστυνομία κρατά στάση αναμονής και σε ρόλο πυροσβέστη αξιωματούχοι της προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες να απομακρυνθούν οικειοθελώς από την Πλατεία για να την καθαρίσουν οι υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου.

Εκείνοι προς το παρόν μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και με μία κίνηση που ερμηνεύεται ότι καταλαβαίνουν τις προθέσεις της Αστυνομίας και του Δημάρχου να τους διώξουν από εκεί, βγάζουν τα ρούχα τους και αρχίζουν να καθαρίζουν με αυτά την Πλατεία Σαπφούς.

Λίγο αργότερα πείθονται να απομακρυνθούν για λίγο και αφού καθαριστεί η Πλατεία να επιστρέψουν εκεί.

Τελικά έτσι έγινε…

Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν για λίγο, τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν την Πλατεία και οι μετανάστες επέστρεψαν και συνεχίζουν την κατάληψή της.

Να υπενθυμίσουμε για μία ακόμα φορά ότι πάγιο αίτημα των μεταναστών είναι να απεγκλωβιστούν από τη Λέσβο και να φύγουν προς τον προορισμό τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο