Συμμετοχή Δήμου Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης (GNLC) της UNESCO

unesko

 

Έπειτα από την  υποψηφιότητα που έθεσε στην UNESCO ο Δήμος Λέσβου, για την ένταξη στο παγκόσμιο δίκτυο πόλεων μάθησης (GNLC),  σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO και έπειτα από την συνάντηση με την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Τζιτζικώστα, έλαβε από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO την επίσημη πιστοποίηση συμμετοχής.

Ο Δήμος Λέσβου, μέσα από τη συμμετοχή στο δίκτυο αυτό θα είναι μέρος ενός δυναμικού δικτύου που έχει ως στόχο να στηρίξει και να επιταχύνει την πρακτική της δια βίου μάθησης σε κοινότητες του κόσμου με την προώθηση του πολιτικού διαλόγου και της μάθησης από ομότιμες πόλεις μέλη, τη σφυρηλάτηση δεσμών, την προώθηση συνεργασιών, την οικοδόμηση ικανοτήτων και την ανάπτυξη μέσων για την ενθάρρυνση και αναγνώριση της προόδου στην οικοδόμηση της μάθησης στις πόλεις.

Παράλληλα, το δίκτυο θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα εξασφαλίζοντας δίκαιη δια βίου μάθηση χωρίς αποκλεισμούς ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθησης των ευκαιριών και προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των τοπικών δεσμών και δυνατοτήτων ανάπτυξης που θα αναπτυχθούν μέσω του δικτύου.

«Η Λέσβος των γραμμάτων και των επιστημών, αλλά και ως νησί που στηρίζει τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής προόδου και ευημερίας, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO, ενώ παράλληλα θα ωφεληθεί ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές δια βίου μάθησης», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις