Σύμφωνο φιλίας της Δημοτικής Πινακοθήκης  Μυτιλήνης με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «ELGIZ» της Κωνσταντινούπολής

Ο Δήμος Λέσβου τα τελευταία χρόνια και με δεδομένη την οικονομική αλλά και την προσφυγική κρίση, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα – ως προς τη διαχείριση- καλλιέργησε τις σχέσεις σε επίπεδο πολιτισμού – κατά συνέπεια και τουρισμού- με τη γείτονα χώρα και κυρίως με μεγάλες πόλεις όπως η Σμύρνη και η Κωνσταντινούπολη.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, ήταν ορατά και τη φετινή τουριστική σεζόν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ως γνωστόν ενέκρινε το σύμφωνο φιλίας μεταξύ της Δημοτικής Πινακοθήκης  Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη» και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «ELGIZ» της Κωνσταντινούπολής.

Οι συνεργασίες αυτές, καθώς και η δημιουργία «Φίλων Μυτιλήνης» στην Πόλη -από πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες-, αποδίδουν καρπούς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ευρύτερη προβολή του νησιού στην Τούρκικη αγορά, αλλά και για τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

Στα πλαίσια των συνεργιών εντάσσεται και η ένταξη της Πινακοθήκης της Μυτιλήνης στη BIENALE  της Κωνσταντινούπολης, που φέτος έχει τίτλο  «A Good Neighbor» , -μιας από τις καλύτερες στον κόσμο- και  που θα αρχίσει στην Πόλη στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ένα από τα σημαντικά έργα της BIENALE και συγκεκριμένα το «Home Sweet Home» του Bolkan Aslan, θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στο ισόγειο της Πινακοθήκης και στα πλαίσια πάντα της BIENALE, θα υπάρχουν δημιουργίες Λέσβιων εικαστικών καθώς και αντιπροσωπευτικά δείγματα της μόνιμης συλλογής, με την φροντίδα της επιμελήτριας Αθηνάς Χατζή.

Στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφτούν το νησί μας και θα παρευρίσκονται δημοσιογράφοι από ξένα ΜΜΕ (Τουρκίας, Αμερικής, Ευρώπης) καθώς και επισκέπτες από το χώρο της διανόησης και του πολιτισμού.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Δήμου Λέσβου

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο