Σύλληψη δύο νεαρών Ρομά για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

roma-paraxaraktes

Συνελήφθησαν χθες Τρίτη 14-06-2016 το βράδυ στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, δύο (2) νεαροί (Ρομά) ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

 Πιο συγκεκριμένα, ο 19χρονος, νωρίτερα το ίδιο βράδυ μετέβη σε περίπτερο στη Μυτιλήνη, όπου πραγματοποίησε συναλλαγή, κάνοντας χρήση ενός χαρτονομίσματος των -10- ευρώ, το οποίο, όπως ακολούθως διαπιστώθηκε από την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, ήταν πλαστό.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο 19χρονο,  βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν πέντε (5) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, συνολικής ονομαστικής αξίας 70 ευρώ.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα, από έναν 23χρονο νεαρό.
Ο τελευταίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην πόλη της Μυτιλήνης και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν είκοσι (20) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, συνολικής ονομαστικής αξίας 185 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες κατείχαν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση και κυκλοφορία τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επίσης στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των -315- ευρώ, το οποίο είχε αποκομιστεί από τη διάθεση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο