Στράτος Γεωργούλας: “Ποιοι νυν αυτοδιοικητικοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας;”

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε τις εξής ερωτήσεις και επιφυλάξεις για θεματα στα οποία με την μη θετική μας ψήφο αναδείξαμε τους προβληματισμούς μας:

1. Ζητήσαμε ενημέρωση για τα ποιοι νυν αυτοδιοικητικοί εμπλέκονται απο τη δικαιοσύνη στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας
2. Καταθέσαμε ερώτηση για το ποιο λόγο οι κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου αργούν να προχωρήσουν σε εφαρμογή αποφάσεων τοπικών συμβουλίων. Ενδεικτικά αναφέραμε αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Πέτρας που μήνες μετά δεν έχουν εφαρμοστεί (πεζοδρόμηση, επισκευή μεγαφωνικών εγκαταστάσεων) αλλα και του θέματος περί επιτρεπόμενων προς παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χωρών το οποίο είχαμε αναδείξει πριν απο 13 μήνες και μολις χθες προωθήθηκε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (8 μήνες μετα την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Πέτρας) με αποτέλεσμα να χαθούν αντίστοιχα έσοδα για το Δήμο και να χαθεί σχεδόν όλη η τουριστική σεζόν.
3. Δεν υπερψηφίσαμε έξοδα για αναμνηστικά δώρα, γεύματα, συμμετοχές σε εκθέσεις, έξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εποχές οικονομικά δύσκολες.
4. Αναδείξαμε τον προβληματισμό μας ως προς τις διαδικασίες που επέλεξε η δημοτική αρχή για την αποκατάσταση των ζημιών σε σχολεία απο το σεισμό. Αναγνωρίζοντας οτι μια καταστροφή ειναι πόνος για τους πολλούς αλλα και “ευκαιρία” για λίγους, προέχει η άμεση αποκατάσταση με όρους διαφάνειας και υποστήριξης του δημοσίου συμφέροντος. Ομως η παραδοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου οτι έχουν ήδη επιλεγεί οι εργολάβοι που θα αναλάβουν τις εργασίες αποκατάστασης, υψους 1.2 εκατ. ευρώ, με απλή συννενόηση χωρίς ομως μια δημόσια πρόσκληση, μας προβλημάτισε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να υπέρψηφίσουμε την εισήγηση. Ελπίζουμε οτι κατα την επίβλεψη των έργων αποκατάστασης, θα αρθούν οι επιφυλάξεις μας.
Στράτος Γεωργουλας
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης “ο Άλλος Δρόμος”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο